V velikem finalu je Benjamin Karl premagal Švicarja Simona Schocha in zabeležil 14. zmago v svetovnem pokalu.

"Po razočaranju v ZDA sem že dvomil v svojo kakovost, a na srečo se mi je tu kar naenkrat odprlo. Že v veleslalomu mi je šlo dobro, slalom pa mi še bolj leži, tako da sem lažje storil korak naprej. Na roko mi je šel tudi kompakten sneg. Upam, da to ni bila le muha enodnevnica in da bodo moje uvrstitve v finale postale stalnica. Seveda pa si želim storiti še korak naprej ter se uvrstiti na stopničke," je bil po tekmi zadovoljen 27-letnik.

Tekmovalec iz Loga pri Škofji Loki je do vrhunskega dosežka prišel z nekaj sreče. V kvalifikacijah je dosegel šele 15. čas, kar mu je v osmini finala prineslo dvoboj z drugim v kvalifikacijah Rokom Margučem. Slednji je v prvi vožnji storil napako, podobno pa se mu je zgodilo tudi v drugi. V četrtfinalu je Demšar nato po hudem boju ugnal še Avstrijca Sebastiana Kislingerja, ki sta ga v polfinalu oziroma malem finalu maščevala rojaka, najboljši deskar zadnjih let Benjamin Karl in njegov predhodnik, zdaj veteran Sigi Grabner.

"Jaz se s tekmeci in njihovim deskanjem nisem obremenjeval. Poskušal sem sestaviti optimalne vožnje, bilo je nekaj napak, a so jih k sreči delali tudi drugi. Pred polfinalom in malim finalom se poskušal še enkrat presenetiti, a sta bila tekmeca predobra," je še dodal Demšar.

Marguč se je moral zadovoljiti z desetim mestom, v izločilnih bojih pa sta nastopila še dva Slovenca. Po porazu s Kislingerjem je bil Izidor Šušteršič 12., Žan Košir pa je po neuspehu v dvoboju z Grabnerjem zasedel 15. mesto.

V finale se niso uvrstili junak paralelnega veleslaloma (3. mesto) Rok Flander, ki je po napaki na eni izmed kvalifikacijskih voženj - v drugi je bil peti - zasedel 23. mesto, ter Jure Hafner in Tim Mastnak, mlada deskarja sta zasedla 25. oziroma 45. mesto.

Pri ženskah, kjer je zmagala Švicarka Patrizia Kummer pred Nemko Isabelle Laböck, je bila edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik na 39. mestu.