Jolieva je pred ekskluzivno sarajevsko premiero povedala, da ji ta pomeni več kot katerakoli druga. Kot je še dejala, se veseli, da bo z družino februarja prihodnje leto obiskala BiH in se srečala z izjemno igralsko ekipo filma, ki je z izkušnjami iz vojne močno vplivala na podobo filma.

Na filmskih kopijah za prikazovanje v BiH in v ZDA bodo igralci govorili v svojih maternih jezikih - bosanščini, srbščini in hrvaščini, čeprav so posneli tudi v angleško različico.

Film govori o policaju, bosanskem Srbu Danielu (Goran Kostić) in umetnici, Bošnjakinji Aliji (Zana Marjanović), ki sta bila pred začetkom vojne v BiH v ljubezenskem razmerju, z začetkom krvavega spopada leta 1992 pa sta se znašla na nasprotnih straneh.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina prikazuje emocionalne, moralne in materialne posledice vojne, govori pa tudi o posledicah, ki jih prinaša odsotnost politične volje za intervencije na konfliktnih območjih.

Združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu, ki združuje novinarje z vsega sveta, je pretekli teden film nominiral za zlati globus za najboljši tujejezični film. Prejel pa je že nagrado ceha ameriških producentov, imenovano po ameriškem producentu Stanleyju Kramerju.