Slovenski nastop je bil daleč najboljši v zadnjih letih v Engelbergu. Jurij Tepeš je v soboto z osmim mestom dosegel celo najboljšo uvrstitev kariere, včeraj pa je bil 17., potem ko je bil po prvem skoku celo deseti, ker je izkoristil ugoden vzgonski veter. "Vesel sem, ker so skoki postali konstantni in sem našel prave občutke. Končno je prišla prava zima, saj zelo rad skačem v sneženju. V takšnih težkih razmerah sem zelo močan," je povedal Jurij Tepeš, ki načrtuje dvig forme do začetka turneje štirih skakalnic.

Robert Kranjec je pri 30 letih s 13. in 11. mestom dosegel celo svoji najboljši uvrstitvi na tekmah v osrednji Švici, kjer je bil doslej najvišje dvakrat na 20. mestu. "Zadovoljen sem z vsemi skoki in končnima uvrstitvama, saj sem oba dneva nastopil v zelo zahtevnih razmerah. Ko bo še sreča na moji strani, se lahko nadejam super dosežka," je povedal Robert Kranjec, ki je včeraj v finalu napredoval kar za enajst mest, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je na devetem mestu, zato mu ni treba v kvalifikacije.

Že tradicionalno lep slovenski moštveni uspeh je v soboto kot tretji finalist s 23. mestom zaokrožil Jure Šinkovec, včeraj pa sta si točke priskakala še Peter Prevc za 20. (24. po prvi seriji) in Jernej Damjan za 22. mesto (28. po prvem skoku). Dejan Judež je oba dneva ostal brez točk. Ostal je kanček grenkega priokusa za zapravljeno priložnostjo, saj so bili v soboto vsi trije finalisti po prvi seriji med najboljšimi petnajstimi (Tepeš 6., Kranjec 10., Šinkovec 15.), medtem ko so v nedeljo v finalu vsi z izjemo Tepeša izboljšali uvrstitve. "Zadovoljen sem s predstavami fantov v zelo težkih razmerah, saj so bili v soboto v finalu trije, v nedeljo pa znova, tako kot od začetka sezone, štirje. Za sobotno predstavo moram posebej pohvaliti Tepeša, ki je naredil dva solidna skoka. V nedeljo so me razveselili z izboljšanjem uvrstitev v finalu. Predvsem Kranjec in Damjan sta izvedla skoka za dušo. Pred novoletno turnejo se moramo osvežiti in regenerirati," je bil zadovoljen slovenski selektor Goran Janus.