Britansko ministrstvo za šport je danes sporočilo, da bo za varnost na 150 različnih prizoriščih po vsej Veliki Britaniji na razpolago ponudilo kar 13500 vojakov, kar je občutno več od številke sedem tisoč, ki je bila sprva napovedana.

Tako bo od 3500 do 7500 vojakov skrbelo za varnost na olimpijskih prizoriščih, okoli pet tisoč jih bo služilo kot podpora policiji in drugim civilnim oblastem, tisoč jih bo zadolženih za logistično podporo, prav toliko pa jih bo v pripravljenosti v primeru, da pride do z olimpijskimi igrami povezanimi izrednimi razmerami.

Poostren nadzor bo tudi nad britanskim nebom, saj ga bodo varovali lovci Typhoon in helikopterji Lynx, ki bodo nameščeni na letalonosilki HMS Ocean in HMS Bulwark. "Olimpijske in paraolimpijske igre prihodnje leto so edinstven dogodek za Veliko Britanijo. Želimo, da bodo varne in bodo lahko vsi udeleženci uživali v igrah in športnih dosežkih,“ je povedal obrambni minister Philip Hammond ter dodal: "Ne dvomim, da bodo vojaki svojo nalogo uspešno opravili. Veselim se ponovnega prikaza njihovih sposobnosti in profesionalnega odnosa pred mednarodno javnostjo.“