Eden izmed najboljših slovenskih voznikov motokrosa Matevž Irt je po dveh poizkusnih dirkah v lanski jeseni letošnjo sezono posvetil dirkanju v Indoneziji. V spomladanskem delu se je odvijalo tekmovanje v superkrosu, kjer je v njemu manj domači kategoriji uspelo končati na skupno četrtem mestu, po daljšem poletnem premoru pa je sledila serija motokros tekmovanj.

Pod okriljem ekipe Husqvarna Indonezija je nanizal šest zmag, tri druga ter eno tretje mesto in na otokih Java in Bali postal prava zvezda. Priljubljenost tega atraktivnega športa je v Indoneziji namreč v velikem vzponu, zato tudi taka zainteresiranost lokalnega zastopnika za motocikle Husqvarna. Lastnik Duncan Macrae, ki je po rodu Škot, si je namreč z "nakupom" odličnega evropskega dirkača želel utrditi priljubljenost znamke v Indoneziji.

Čeprav je bila azijsko-avstralska konkurenca kar močna, je najstarejši od bratov Irt ob odlični podpori ekipe uspel osvojiti naslov prvaka in si za nagrado prislužiti osebni avtomobil, ob tem pa pridobiti izkušnje, ki mu bodo prišle prav tudi na domačih in svetovnih motokros progah: "Na Bali se nisem odpravil na počitnice, ampak resno trenirati in z jasnim ciljem. Po končani sezoni smo z doseženim vsi zelo zadovoljni," je komentiral triindvajsetletni Ljubljančan.

Da je bila napetost na zadnjih dveh dirkah še večja, je poskrbel njegov brat Jernej, ki je z redno udeležbo na stopničkah in z zmago na zadnji dirki dokazal, da je lahko konkurenčen svojemu starejšemu bratu.

V prvem tednu po končani zadnji dirki na otoku Java se oba vračata v Slovenijo, kjer bosta čas posvetila treningu za sezono 2012.