"Želi iti po stopinjah svojega očeta in z našim izdelkom narediti nekaj dobrega za ves svet," je povedal in dodal, da bodo polovico prihodkov od filma in prodaje knjig namenili šolam.

Paris se je v petek oglasila na socialnem omrežju twitter. Povzela je besedilo pesmi Beyonce Knowles in zapisala: "I Wanna Leave My Footprints On the Sands Of Time" (Želim pustiti svoje sledi v pesku časa). O svoji vlogi neposredno sicer ni napisala ničesar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Film, ki bo združeval igrane prizore in animacijo, bo pripovedoval o prebivalcih morja in ljudeh, Paris pa bo nastopila v vlogi Lundon O'Malley, ki bo morala v filmu med seboj spraviti oba svetova. Animiranim likom bosta svoja glasova med drugim posodila ameriški pevec, plesalec in igralec Joey Fatone ter ameriški televizijski in radijski voditelj Larry King.

Vsega skupaj načrtujejo pet filmov. Prvega bodo začeli snemati januarja prihodnje leto. Kje bodo snemali, niso sporočili.

Po smrti kralja popa Michaela Jacksona junija 2009 njegovi trije otroci Prince Michael (14), Paris (13) in Blanket (9) živijo pri svoji stari mami v Los Angelesu, še piše dpa.