Izkupiček je bil zagotovo manjši od pričakovanj, posebno v sprintu. Po kvalifikacijah sprinta je znova kazalo zelo obetavno. Vrstni red Randallova, Matvejevova, Bjoergenova, Van der Graaffova, Fabjanova, Kowalczykova, Višnarjeva in na 16. mestu še Alenka Čebašek je obetal več od le polfinala ene slovenske tekačice. Višnarjeva je iz igre izpadla v zadnjem spustu. Od najhitrejših iz kvalifikacij je najbolj poslabšala uvrstitev. Fabjanova je začela suvereno. Ob Kowalczykovi ji je hrbet krila tudi Alenka Čebašek. Zaradi očitno počasnejših smuči se je na koncu morala reševati z iztegnjeno nogo za fotofiniš. "Vedela sem, da je tekmica blizu in da ne smem popustiti do zadnjega centimetra," je opisala potezo dneva, s katero se je za pol čevlja naskoka uvrstila v polfinale.

In padla v skupino z Američanko Kikkan Randall, ki je v velikem slogu dobila tudi veliki finale, prodorno domačinko Van der Graaffovo in tremi Norvežankami. Že tako po konfiguraciji zahteven sprint, na veliki nadmorski višini 1500 metrov in počasnem snegu so zabelile z divjim ritmom, kar je bil seveda najslabši scenarij za Fabjanovo. "Že po četrtfinalu sem bila utrujena zaradi divjanja Kowalczykove. Polfinale je bil pa sploh ubijalski. Imela sem že veliko težav, da sem sploh sledila ritmu," je priznala. Še bolj očitno je bilo po primerjavi časov z drugo polfinalno skupino. Marit Bjoergen in Justyna Kowalczyk se kot tretja in četrta v drugi skupini sploh nista uvrstili naprej kot "srečnici po času". Pa je Bjoergnova v soboto zmagala že 59., kar s prednostjo 41 sekund pred Skofterudovo, kar je opisala kot enega najboljših tekov v karieri. Poljakinja pa je bila peta, prva po norveškem paketu.

Fabjanova se na smuči ni izgovarjala, čeprav je bilo očitno, da ni zmogla na veliko izkoriščati niti zavetrja. "Ne bi se izgovarjala. Smuči verjetno res niso bile vrhunske. Maža verjetno ni bila problem, očitno pa boljših smuči za ta sneg nimam," je pripomnila. Čebaškova je bila zadovoljna že z dosežkom, smuči ni omenjala. "Devetnajsto mesto? Odlično. V četrtfinalu sem pač ostala zadaj. Uspeh je nova motivacija za Roglo," je povedala Blejka. Barbara Jezeršek, ki je edina tekla dvojni program in dvakrat ostala na robu trideseterice, na 36. mestu na 15 kilometrov drsalno in 38. mestu na sprintu, je po sobotnem nastopu priznala, da je izbrala napačne smuči z mikrostrukturo. "Dobro sem pripravljena, vendar sem sama naredila napako, ki me je stala več kot 20 sekund, kolikor sem bila oddaljena od trideseterice," je v soboto ugotovila Jezerškova. V nedeljo je izločilne teke izgubila za vsega sekundo, kar je sila malo za maratonko.

Vse štiri Slovenke bodo zaradi dobrih pogojev še do srede ostale na treningu v mondenem sončnem Davosu in se šele tedaj odpravile proti Rogli. Enako bo storila večina reprezentanc. Prav podaljšano bivanje na Rogli je bil eden od tržnih adutov organizatorjev na Pohorju.