Neunerjeva, ki se bo po koncu sezone upokojila, je brezhibno opravila oba strelska nastopa, za njo pa se je na drugo mesto uvrstila Finka Kaisa Maäkäräinen (+ 14,9), tretja je bila Rusinja Olga Zajceva (+ 22,7), obe sta zgrešili po enkrat.

Gregorinovi so nekaj preglavic povzročale predstave na strelišču, pa tudi tekaško ne dosega ravni, ki jo je že imela. V minulih dnevih jo je sicer ujel manjši prehlad s povišano temperaturo. Enkrat je bila premalo natančna v položaju leže in enkrat v položaju stoje. "Na streljanju leže bi prav gotovo lahko zadela vse tarče, stoje pa se z zgrešenimi borim tudi na treningih. Na progi mi zmanjka energije, enostavno nimam prave moči. Streljanje pa je poglavje zase in tudi tam bo še boljše. Mora biti," ostaja optimistična Gregorinova.

Malijeva je bila na strelišču neuspešna le enkrat v položaju stoje. "Za današnji nastop nimam razloga za razočaranje, a tudi ne za navdušenje. Bolj mi ustrezajo hitrejše proge, tukaj pa so klanci zelo počasni. Vse skupaj je bilo povprečno, s streljanjem pa izgubljam preveč časa. Nastop zadostuje za trideseterico in takšno bo tudi izhodišče za zasledovanje," je pojasnila Malijeva, ena izmed najstarejših tekmovalk v ženskem delu svetovnega pokala.

Žensko zasledovanje (10 km) v soboto ob 14. uri bo prav zadnja priložnost slovenskih biatlonk za osvajanje novih točk svetovnega pokala v Hochfilznu.