"Heath je danes umrl,“ je zapisala Lindsay 22. januarja. "Zaljubljena sem vanj … bil je ljubezen mojega življenja. Toliko me je naučil in bil je vse kar sem si kadarkoli želela in več. Hočem slišati njegov smeh in ga držati. Hrepenim po njegovem dotiku in skrbi.“

Lindsay naj bi se pričela jokati sredi restavracije v Los Angelesu, ko je slišala za smrt filmskega zvezdnika, ki je umrl malo po zaključenem snemanju filma.

O razmerju med Lindsay in Heathom se je govorilo že pred časom. RadarOnline je leta 2008 prejel posnetek telefonskega pogovora med Lindsayino materjo Diano in očetom Michaelom, v katerem je Diana povedala, da je Lindsay "hodila s Heathom, ko je umrl“.

Heath Ledger se je septembra 2007 ločil od partnerke Michelle Williams, ki je mati njegove sedaj šest let stare hčere.

Poleg romance z Ledgerjem pa so strani ameriških tabloidov pričele polniti tudi Lindsayine fotografije za revijo Playboy. Fotografije naj bi v javnost prišle skozi velika vrata na straneh nove številke revije Playboy, a je bila priložnost pokvarjena, ko so se predčasno pojavile na spletu.

Lindsay, ki je za gole fotografije prejela milijon dolarjev, je fotografije želela razkriti na oddaji Ellen DeGeneres 15. decembra.