Kličko se je na dvoboj pripravljal na avstrijskem Tirolskem. V petek pa je začel tožiti zaradi bolečin v predelu trebuha, zaradi česar so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku, kjer so ugotovili, da ima Kličko težave z ledvičnimi kamni, ki so jih kirurško odstranili.

Zdravniška ekipa je že javila, da gre šampionu dobro, ampak da okrevanje zahteva svoj čas. Omenjeni dvoboj z Mormeckom naj bi bil zdaj na sporedu 3. marca 2012 v Düsseldorfu, v dvorani Esprit-Arena.

"Računali smo, da ne bo tako, ampak v tej situaciji je izvedba dvoboja nemogoča. Sicer je brez bolečin, ampak v teh okoliščinah ne bi bilo smiselno boksati," je na današnji novinarski konferenci v Düsseldorfu ob odsotnosti prvaka dejal njegov menedžer Bernd Bönte.

"Če je nasprotnik zbolel, potem je zbolel. Takšno je življenje," je ob tem dejal 39-letni izzivalec Mormeck, ki pa bo dobil priložnost za omenjene naslov. Dvoboj bo namreč na istem prizorišču na sporedu tri mesece kasneje. Za prvotno načrtovani dvoboj so namreč prireditelji že prodali 30.000 vstopnic, ki pa bodo obdržale svojo veljavnost. Nazadnje je Kličko 2. julija v Hamburgu po točkah premagal Britanca Davida Hayea.