V slovenskem taboru so bili še bolj mrki obrazi, potem ko sta kot sedmi v drugi skupini obstali tudi Alenka Čebašek in Barbara Jezeršek. Po sobotnem 13. mestu Katje Višnar, 18. Alenke Čebašek in 20. Vesne Fabjan so vse želele pokazati, da veljajo več.

Prav na posamičnem drsalnem sprintu so se morale vse tri na enak način posloviti od sanj že po četrtfinalu. Vse tri sta pokopala slabši start in slabo izborjen položaj v prvem ovinku. Sicer so bile vse tri do zadnjega v krogu za napredovanje kot srečne poraženke po času, vendar je bila ura neusmiljena. Višnarjeva je ta vrata za polfinale nazadnje zgrešila le za desetinko sekunde. "Če na taki progi že na začetku ostaneš zadaj, na četrtem položaju, je potem težko napredovati v novi krog izločilnih tekov. Sploh ne vem, zakaj se nisem rinila na notranjo stran in prej napadala. Tudi dober finiš mi ni pomagal. Zelo sem razočarana. Tudi trinajsto mesto ni slabo, toda zelo si želim dokazati, da sem sposobna več," je Katja Višnar delila razočaranje po sobotnem nastopu, medtem ko je njen srčni kralj Ola Vigen Hattestad prav v tem elementu potrdil velemojstrstvo z novo zmago, vredno nekdanjega kralja sprinta. Njeno tolažilno upanje, da Ola to ponovi tudi v nedeljo, sta preprečila Šveda.

Vesno Fabjan, ki je imela 23. čas kvalifikacij, so tekmice v četrtfinalu stisnile v sendvič že pred prvim ovinkom in ji zaprle prostor. "Manjkalo mi je nekaj eksplozivnosti in hitrosti v prvih metrih. Start je bil ključen. Ker sem ostala zadaj, potem ni bilo mogoče narediti nič več. Sneg je bil hiter in tekme je bilo hitro konec. To je Dusseldorf. Smuči so bile hitre. Serviserji si zaslužijo pohvale. Kaj morem, ni bil moj dan," je komentirala Fabjanova. Že pred odhodom v Nemčijo si ni preveč obetala, da lahko zadene 3 x 3, trikrat zapored tretje mesto ob Renu. Razočaranje je bilo tudi malo manjše, ker se je hitro osredotočila na nedeljski sprint. Zares ji je lepo uspevalo, vendar rezultata ni bilo. "Imeli smo visoke cilje, ostale pa zunaj. Razumljivo, da nam je vsem težko. Katja je imela slabši dan, kot sem ga imela sama včeraj. In nič ne moremo storiti. S svojim tekom sem zadovoljna, saj mi je šlo mnogo bolje kot v soboto," je pristavila. Edina, ki se ji je v deloma deževnem, meglenem, vetrovnem prizorišču na robu velike reke smejalo, je bila Alenka Čebašek. Z 12. časom prologa je potrdila izjemen potencial tudi za kratke in hitre proge. Žal je 22-letna Blejka zamudila že ob poku starterja. "Zame je že uvrstitev med trideset super dosežek, kaj šele med dvajset. Zaradi slabše forme na Norveškem sem bila pred startom pošteno živčna," je pospremila drugo uvrstitev med najboljših 30. Že v Davosu bo nova priložnost za dokazovanje.