Podjetje AJM okna-vrata-senčila, vodilni slovenski proizvajalec stavbnega pohištva iz umetnih mas, je med tremi odstotki podjetij v Sloveniji, ki se ponašajo z oceno bonitetne odličnosti AAA. Certifikat podeljuje slovenska enota mednarodnega podjetja Bisnode iz švedskega Stockholma.

Bonitetna ocena odličnosti pomeni bonitetno vrednost posameznika, poslovnih subjektov ali celo držav. Bonitetne ocene preverjajo bonitetne hiše, ki na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto obravnavanega subjekta skozi določeno obdobje. Obvezen sestavni del te ocene so ocene plačilne sposobnosti, navad poslovanja, kreditne sposobnosti, zadolženosti, dobičkonosnosti in številnih drugih kriterijev tveganosti poslovanja s podjetjem. Podjetje AJM je na omenjenem ocenjevanju prejelo oceno bonitetne odličnosti AAA, kar pomeni, da izpolnjuje kriterije ocenjevanja bonitetne odličnosti v zadnjih treh poslovnih letih. Določanje bonitetne odličnosti poteka na podlagi podatkov, ki so pod drobnogledom dnevno, saj se poslovanje podjetja in vplivi ključnih dejavnikov na uspešnost poslovanja, likvidnost ter politiko poslovanja poslovnega subjekta preverjajo na dnevni ravni.

Kot so zapisali v slovenski enoti mednarodnega švedskega podjetja Bisnode, ki podeljuje certifikat, je AJM s prejemom ocene bonitetne odličnosti AAA dokazal, da je "zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje za vse vključujoče partnerje: dobavitelje, kupce, zavarovalnice, banke in druge poslovne partnerje". Lastnik in direktor podjetja AJM Janez Aljec je ob prejemu certifikata izpostavil, da je pridobljeni certifikat poslovne odličnosti potrditev dobrega dela vodstva in zaposlenih podjetja, za kupce in poslovne partnerje pa nesporno dokazilo, da je AJM finančno stabilen in zaupanja vreden partner, ki svoje obveznosti izpolnjuje v skladu s predpisi in v okviru postavljenih rokov, kar je, dodaja Ajlec, v današnjih časih v gradbenem sektorju prej izjema kakor pravilo. Direktor je še poudaril, da verjame, da je "certifikat bonitetne odličnosti tudi najboljša možna popotnica za sklepanje novih poslov v tujini, kjer se med poslovnimi partnerji visoko ceni kakovost, zaupanje in verodostojnost".