Fak, ki je imel startno številko 41, je danes napredoval za 20 mest in prečkal ciljno črto kot 21. Tekmo je začel zelo suvereno in se po prvih dveh streljanjih brez napake povzpel do 16. mesta. Z željo, da bi se še bolj približal deseterici, se je brezkompromisno postavil tudi za prvo stoječe streljanje, kjer pa je zgrešil dvakrat in zdrsnil nazaj na 22. mesto. Po zadnjem strelskem postanku je ostala nedotaknjena še ena tarča in v cilj je prišel s skupino petih tekmovalcev v razmaku ene sekunde, ki so se zvrstili od 17. do 21. mesta.

"Tekmoval sem brez pritiska in v prvi polovici mi je tekma lepo uspela. Škoda, da nisem zmogel zadeti še enkrat več v položaju stoje, kar bi zanesljivo zadostovalo za uvrstitev med najboljših 15. Na strelišču sem več tvegal in streljal hitreje, kajti le tako sem si lahko obetal večje napredovanje po lestvici," je v cilju pojasnil Fak.

Preostali slovenski reprezentanti se v petkovem sprintu niso prebili med šestdeseterico in tako niso imeli pravice do nastopa na današnji zasledovalni tekmi; Janez Marič je takrat osvojil 61., Vasja Rupnik 66., Klemen Bauer 85. in Peter Dokl 98.

"Zadnja dva dneva smo se ukvarjali s povsem drugačnimi zadevami, kot smo jih sicer vajeni, in fantje iz servisa so vložili ogromno dela, da bomo lahko spet konkurenčni s pripravo smuči. Zavedamo se naših šibkosti, vendar delamo s tem, kar imamo na voljo, in kakšen sodelavec bi nam še kako prav prišel," je dejal glavni trener Uroš Velepec in pohvalil nastop Faka: "Jaka je pokazal, da ni bil po naključju osmi na prvi tekmi. Z eno zgrešeno tarčo manj bi bil danes že zelo blizu deseterice, pa tudi napredovanje z 41. do 21. mesta je zelo dober dosežek."

Zmagovalec Fourcade se je še drugič letos povzpel na najvišjo stopničko. Zadel je vseh 20 tarč in s prednostjo 25,5 sekunde premagal Svendsena. Ta je svojo priložnost zapravil na tretjem in četrtem streljanju, ko sta mu ostali nepokriti dve tarči. Na zmagovalnem odru se jima je prvič v karieri s tretjim mestom pridružil Soukup, ki je popustil pritisku Svendsena šele v zadnjih metrih pred ciljem.

Ob 14.30 bosta slovenske nastope na Švedskem v zasledovalni tekmi sklenili Teja Gregorin in Andreja Mali.