Alenka Čebašek je bila danes 18., Vesna Fabjan pa 20. Barbara Jezeršek se je poslovila v kvalifikacijah.

Slovenske tekačice na smučeh so danes v Düsseldorfu ostale brez polfinalnih preizkušenj, še najbližje je bila Katja Višnar, ki je uvrstitev med najboljših dvanajst zgrešila za vsega desetinko. Drugo najboljšo posamično uvrstitev v karieri je z 18. mestom vknjižila Čebaškova (v prejšnji sezoni je bila v Ribinsku 13.), Fabjanova, lani je na tem prizorišču osvojila tretje mesto, se je morala zadovoljiti z 20. mestom. Za slovenske nastope je bilo danes značilno, da so dekleta v startu začenjala prepočasi, ozka in kratka proga ob Renu pa kasneje prehitevanj praktično ni dovoljevala.

"Zelo sem razočarana, ker sem naredila takšno napako. V sprintu tukaj v Düsseldorfu moraš biti bolj napadalen, saj je proga preozka in prekratka, tako da se potem ne da nič narediti, če že na začetku ostaneš zadaj. Napasti bi morala prej, to, kar smo danes pokazale, pa ni to, česar smo sposobne. Rezultatsko ni dobro in je premalo glede na to, kolikor sem sposobna. Želim si čim prej odteči tekmo brez napak, na treningih sem močna, a potem ne pokažem tega kar zmorem," je po tekmi dejala Katja Višnar.

"Lani in sezono pred tem je bilo v Düsseldorfu zame odlično. Težko se pokaže dejansko stanje, ker je proga takšna kot je. Danes ni bil moj dan, želim si, da bi bilo že prihodnji teden boljše. Start je ključnega pomena, manjka nam še nekaj hitrosti in če nisi na prvem zavoju spredaj, sneg je hiter in tekme je hitro konec. Sicer je potrebne tudi malo sreče, ki je danes ni bilo. Potrebno je gledati naprej in se iz te tekme čim več naučit," pa je povedala Vesna Fabjan.

"Na startu sem bila živčna, ker nisem vedela, kaj naj pričakujem. Bila sem v krizi in brez prave forme. Tukaj je proga specifična," pa je dejala Čebaškova.

V moški konukrenci slavil Norvežan

V moški konkurenci je zmagal Norvežan Ola Vigen Hattestad (2:57,5) pred Rusom Aleksejem Petuhovom (+0,1), tretji pa je bil Norvežan Paal Golberg (+0,1).

V nedeljo bo ob Renu na sporedu še ekipni sprint, skupaj bosta tekli Fabjanova in Višnarjeva ter Jezerškova in Čebaškova.