Družba bi utegnila vlogo za IPO vložiti že do konca leta, vendar podrobnosti še niso znane. Če bi največje svetovno družabno omrežje res izvedlo IPO v tej višini, bi bilo to največ od vseh tehnoloških podjetij doslej. Dosedanji rekorder, nemški Infineon, je namreč leta 1999 uspel zbrati okoli 3,9 milijarde evrov.

Prav veliko zanimanje za tehnološke IPO-je v zadnjem času je Facebooku omogočilo takšno potezo, in po mnenju poznavalcev želijo čimbolj izkoristiti trenutne ugodne tržne razmere. IPO v višini 10 milijard bi namreč Facebook vrednotil na več kot 100 milijard dolarjev (skoraj 75 milijard evrov), kar je še enkrat višje od januarskega vrednotenja, ko je ameriška investicijska banka Goldman Sachs v družbo investirala 1,5 milijarde dolarjev (1,1 milijarde evrov).

Analitiki trenutno valuacijo Facebooka ocenjujejo na okoli 66,6 milijarde dolarjev (slabih 50 milijard evrov). Za primerjavo, verjetno največji Facebookov konkurent na trgu spletnega oglaševanja Google, ki je leta 2004 z IPO zbral "le" okoli 1,7 milijarde dolarjev (slabih 1,3 milijarde evrov), pa je danes vreden kar 190,4 milijarde dolarjev (142,6 milijarde evrov).