Kljub dobremu dosežku pa bo mlada kranjska plavalka izpustila nastop v Szczecinu. "Tukaj sem dobila potrditev, da sem dobro trenirala in to je to," je bila po odličnem dosežku kratka mlada plavalka. O odločitvi, da ne bo nastopila na evropskem prvenstvu na Poljskem, pa je dodala: "Tja ne grem, ker se bom pripravljala na miting v Mariboru, kjer bom skušala doseči normo za poletno evropsko prvenstvo v Antwerpnu."

Še en neposrečen dan pa je za Radovljičanko Anjo Klinar. Po sobotni diskvalifikaciji na 400 mešano je bila v nedeljo zaradi domnevno nešportnega obnašanja diskvalificirana še pred nastopom na 200 prsno. V ozadju je bil nepravilen prihod na cilj po nastopu in razplavanju na 50 prosto. Številne plavalne delavce je odločitev zelo presenetila, večina pa je potrdila, da je bil nepravilen prihod na start za plavalce, ki so nastopali v več disciplinah, splošna praksa, Klinarjeva pa edini grešni kozel. V zbirko naslovov na prvenstvu je danes dodala še zmago na 100 delfin.

V ostalih ženskih disciplinah se je naslova na 50 prosto veselila nekdanja reprezentantka Nina Drolc iz Velenja, na 1500 metrov prosto Radovljičanka Maja Cesar in v mešani štafeti triglavanke.

V moški konkurenci je Radovljičan Robi Žbogar zmagal še na 50 prosto in 100 delfin ter zbirko svojih naslovov povišal na 10. Triglav je zmagal v mešani štafeti in naslov mu je na 200 prsno priplaval Robi Vovk. V najdaljši disciplini na 1500 prosto pa je bil najboljši Izraelec Yuval Safra, med Slovenci pa Mariborčan Martin Bau.