"Pred startom sem se dobro počutila. Že v prvem klancu sem dobila palico pred smučko in padla. Sicer sem ostala v stiku s konkurenco, vendar mi je vse bolj začelo zmanjkovati moči. Verjetno je to posledica višinskih treningov in utrujenosti, ki je prišla za mano. Podobno tožijo tudi druge. Še veliko tekem je pred nami. Misli že letijo proti Düsseldofru," je pojasnila 25-letna Kranjčanka.

V soboto na pet kilometrov drsalno je na trdi in ledeni smučini dosegla 38. čas, točke pa je zgrešila za sedem sekund. Prav zaradi mestnega sprinta v soboto in nedeljo v Nemčiji sta že po sobotni preizkušnji po vnaprej predvidenem scenariju odnehali sprinterki Katja Višnar in Vesna Fabjan. Po zaslugi bonusov s petkovega sprinta sta bili kljub 75. oziroma 48. času pred zadnjo nedeljsko etapo še pred Jezerškovo, vendar je ravninski sprint ob Renu preveč mikaven za spremembo načrta.

Kraljica smučarskega teka Marit Bjoergen je tudi v Ruki pobrala praktično vse. Sicer ji je Therese Johaug odvzela najboljši čas nedeljske tekme in s tem popoln izkupiček 350 točk, vendar gre to tudi na račun razpleta tekme. Johaugova je ujela Švedinjo Kallo in rojakinjo Skofterudovo, s katero sta se pomerili v ciljnem sprintu. Bjoergnova je tedaj imela že neulovljivo prednost. "Vedela sem, da je treba začeti hitro. Ko je bila prednost pol minute, sem vedela, da ne bo težav," je pripomnila mišičasta Marit Bjoergen, ki ima denimo pred Justyno Kowalczyk že za zmago in pol naskoka v točkah. Norveško prevlado je kronal Peter Northug, ki je po prepričljivi sobotni zmagi v nedeljo (15 kilometrov klasično) z 21. časom dneva rutinirano ohranil prednost pred Švicarjem Dariem Cologno, kar 13 tekačev pa je do stopničk prehitel še drugi Viking Eldar Roening.