Že na treningih je bilo jasno, da bo vrh zadnje dirke tudi tokrat krojila ekipa Red Bulla, in po prvih nekaj krogih dirke je kazalo, da bo na najvišji stopnički ponovno stal Sebastian Vettel. A sreča in tehnika Nemcu to pot nista bila naklonjena, saj se je moral boriti z okvaro menjalnika, zaradi česar je na sredini dirke prvo mesto moral prepustiti Marku Webbru. "Odličen konec sezone, lepšega si skoraj ne bi mogel zamisliti. Malo je sicer pomagala Sebastianova smola z menjalnikom, a to so darila, ki jih ne smeš zavrniti. Najbolj pa sem užival v zadnjih krogih dirke," je povedal Mark Webber, ki je tako slavil sedmo zmago v karieri v formuli 1 in prvo letos.

Sebastianu Vettlu pa to pot sreča ni bila naklonjena. Čeprav je dirko začel s prvega mesta in je vse kazalo, da se bo brez težav "sprehodil" do nove zmage, so mu iz vodstva ekipe kmalu začeli sporočati precej neprijetna sporočila. "Že od petega kroga naprej se je temperatura v Sebastianovem menjalniku dvignila nad vse meje, potem pa je bilo iz kroga v krog slabše. Nekje v 15. krogu je zelo padel pritisk hidravlike v menjalniku in že smo hoteli Sebastianu sporočiti, da naj raje zavije v boks. A po drugi strani je Vettel tako dobro ohranjeval dirkalnik pri življenju, da nismo imeli česa izgubiti. Zares odlično je odpeljal to dirko," je varovanca Red Bulla pohvalila siva eminenca ekipe Helmut Marko.

Sebastian Vettel pa sicer ni bil najbolj zadovoljen z drugim mestom, a je po dirki povedal: "Počutil sem se kot Ayrton Senna leta 1991, ki se je tudi boril z okvaro menjalnika, le da je on na tisti dirki zmagal. Škoda, okvara mi je vzela zmago, saj sem na koncu dejansko vozil že brez 2. in 3. prestave. Sicer pa sem z vsem ostalim lahko zadovoljen. To je bila odlična sezona, ki ni bila tako lahka, kot kaže točkovanje med dirkači in ekipami. Pomembno pa je, da smo jo končali s prvim in drugim mestom na dirki."

Tretjega mesta pa se je veselil Jenson Button, ki je s tem osvojil naslov podprvaka, kar je dosežek, na katerega vseeno niso zelo računali, vsaj glede na Red Bullovo tehnično premoč v letošnji sezoni: "Zadovoljen sem z drugim skupnim mestom. Več se letos ni dalo osvojiti, Vettel je bil enostavno premočan. Pa tudi na tej dirki nisem mogel višje, saj je bil dirkalnik z mehkejšimi pnevmatikami precej problematičen, s tršimi pa sem hitro ujel Alonsa in ga na koncu tudi prehitel." Njegov moštveni tovariš Lewis Hamilton pa je bil bolj "dokončna" žrtev okvare menjalnika, saj so tudi njemu sporočali, da je nekaj narobe s prenosom motorne moči, na koncu pa je menjalnik le "izdihnil" in Lewis je ostal brez uvrstitve.

Z dirko niso bili najbolj zadovoljni pri Ferrariju, ker so si obetali vsaj drugo skupno mesto za Fernanda Alonsa, Španec pa je dodal, da je vseeno lahko dokaj zadovoljen s celotno sezono: "Več kot to, kar smo osvojili, dirkalnik ni dopuščal. Na nekaterih dirkah smo bili celo hitrejši, kot smo pričakovali. A verjemite mi, Ferrari ne miruje." To mu lahko verjamemo, čeprav si rdeči v letošnji sezoni niso mogli veliko pomagati s Felipejem Masso. Brazilec je po letu 1992 postal prvi redni dirkač Ferrarija, ki je sezono končal brez ene same uvrstitve na zmagovalne stopničke.

S 15. mestom se je od sezone poslovil tudi Michael Schumacher, ki je postal žrtev nespretnega Bruna Senne, ki je želel pred domačimi navijači odpeljati kar se da dobro dirko, a je pri tem pretiraval in preluknjal Schumacherjevo pnevmatiko, sebi pa poškodoval krilce, s katerega je med dirko odpadlo kar nekaj kosov.

S tem je padel zastor v letošnji sezoni formule 1, ekipe si bodo zdaj privoščile nekaj (obveznega) počitka, a kmalu bodo na dirkališčih že zahrumeli motorji in zgodba se bo začela znova.