Prva plavalka prvenstva ostaja Radovljičanka Anja Klinar, ki je tudi tretji dan našla energijo za nov osebni rekord. Tokrat na 200 prosto, kjer je osebno znamko v karieri popravila na 1:58,74 in se na večni slovenski lestvici prebila na tretje mesto. K uspehu ji je pomagala tudi triglavanka Urša Bežan, s katero sta se prav do konca borili za zmago, izkušena Klinarjeva pa je še enkrat več dobila medsebojni dvoboj. "Danes je bilo res težko. Začela sem zelo hitro in v zadnjih metrih sem bila res utrujena, z osebnim rekordom pa sem seveda lahko zadovoljna."

Zato pa bo Klinarjevi pred evropskim prvenstvom, to bo čez slabih 14 dni na Poljskem, manjkal test na 400 mešano. V dopoldanskih kvalifikacijah je bila namreč zaradi nepravilnega obrata s hrbtnega na prsni slog diskvalificirana, po drugi strani pa bi Klinarjeva glede na domačo konkurenco na tej tekmi tako ali tako bila le dvoboj z uro. "Tudi trener me večkrat opozori na napako pri obratu," je priznala tudi Klinarjeva. Zmagala je Bežanova.

Še eno načrtovano zmago je vknjižila tudi prva zvezdnica domačega kluba Anja Čarman, ki je na 100 hrbtno vnovič premagala mejo ene minute, bila pa nekaj počasnejša kot pred tednom dni v Zagrebu. "Pričakovala sem nekaj slabši izid, čeprav sem danes dala vse od sebe, a tako pač reagiramo športniki po višinskih pripravah. V celoti gledano pa sem lahko zelo zadovoljna, saj sem precej hitrejša kot lani," je pokomentirala plavalka kranjskega kluba.

V moški konkurenci serijo zbiranja zlatih medalj nadaljuje Radovljičan Robi Žbogar. V soboto je domov odpeljal še zlate medalje številka šest, sedem in osem, najbolj pa je prepričal na 400 mešano, kjer je s 4:19,15 osebni rekord popravil za sekundo. "Rezultati so boljši kot lani na državnem prvenstvu in glede na to, da smo se ravnokar vrnili z višine in da sem zelo utrujen, je forma zelo obetavna. Zdaj me čaka teden dni aktivnega počitka in priprav na evropsko prvenstvo in videli bomo, kaj bom potem tam naredil," je po tekmi povedal Žbogar.

Na 200 m prosto je bil najboljši ilirijan Anže Tavčar, ki pa je na zadnjih metrih le s težavo ubranil napad Mariborčana Martina Baua. Štafeto 4 x 200 prosto so dobili plavalci Triglava in plavalke Gorenjske banke Radovljice.