Ob povratku iz ZDA, kjer je v nedeljo v Los Angelesu postal ameriški prvak, se je Beckham odločil za obisk britanske reprezentance slepih in slabovidnih nogometašev, ki bo prihodnjo leto nastopila na paraolimpijskih igrah. V družbi njenega kapetana Davea Clarka se je Beckham reprezentantom pridružil na treningu v Londonu.

Beckham si je na treningu oči pokril s prevezo, da bi lahko vsaj približno občutil nogomet, kot ga igrajo na paraolimpijskih igrah, nato pa je z ostalimi nogometaši sodeloval pri nekaj vajah. Za konec je imel priložnost za “slepi“ strel z bele točke, kjer je bil na veselje vseh prisotnih uspešen.

Utrinek s treninga si oglejte v videu.

“Trening z britansko paraolimpijsko reprezentanco je bila fantastična izkušnja. Pred tem se nisem še nikoli preizkusil v "slepem nogometu". Lahko rečem, da so ti fantje zares pravi športniki in dokazujejo, da imamo kvalitetno paraolimpijsko reprezentanco. Zaradi njihovega karakterja in zavzetosti, ki jo kažejo vsak dan, sem ponosen Britanec,“ je po treningu povedal Beckham.

Besed angleške ikone je bil vesel tudi kapetan ekipe Clark, ki obiska in vpliva zvezdnika ne bo nikdar pozabil. “Preživeti dan s svetovno nogometno zvezdo, kot je David Beckham, je nekaj neverjetnega, je zares posebna izkušnja, ki nam bo za vedno ostala v spominu.“