"Vesel sem. Imamo dobre plavalce. Na SP so dobro plavali Damir Dugonjič, Matjaž Markič, Robi Žbogar in še kdo in če sem pred njimi, sem lahko vesel," je na podelitvi med drugim dejal Mankoč in še enkrat opomnil, da prireditev zamuja, saj gre za najboljšega plavalca v sezoni in da upa, da bo prireditev naslednje leto še "bolj točna".

"Lani sem imela do svetovnega prvenstva odlično sezono, ko je šlo nato vse narobe. Delala sem, bila zdrava, konstantna, na SP pa se ni izšlo. Ne vem, ali je bilo treninga preveč, premalo ... Odgovorov še vedno ne poznam, oba sva bila nato nervozna in na žalost je "počilo" prav na prvenstvu in upam, da sva se oba iz tega kaj naučila. Upam, da bo do Londona zdaj drugače, čeprav sodelujeva že tako dolgo, da se kdaj na treningu seveda tudi spreva, a to je v okviru normalnega. Upam, da bo London res pika na i moji karieri," pa je po podelitvi povedala Klinarjeva.

Plavalna zveza je razglasila tudi najboljše plavalce v mlajših starostnih kategorijah. Pri mladincih sta najboljša v letu 2011 Ravenčanka Mojca Sagmeister in ilirijan Anže Tavčar, pri kadetih pa Radovljičanka Tjaša Pintar in John Peter Stevens iz kranjskega Triglava.