Kopitar je za kralje zadel sredi druge tretjine, ko so imeli kalifornijski hokejisti igralca več na ledu, slovenski napadalec pa je odbiti plošček iz bližine pospravil v mrežo.

V razprodani dvorani Scottrade je odločilni gol za gostujoče kralje v zadnji tretjini dosegel branilec Willie Mitchell, ki je zadel prvič v sezoni. Vratar kraljev, ki so se povzpeli na drugo mesto pacifiške skupine, Jonathan Bernier je zaustavil 23 strelov. Za gostitelje, ki so vknjižili prvi poraz v rednem delu pod vodstvom novega trenerja Kena Hitchcocka, sta zadela Alex Steen in Vladimir Sobotka.

Na preostalih sinočnjih tekmah so bili strelci bolj razpoloženi kot v St. Louisu. Hokejisti Edmontona so se strelsko razživeli v gosteh pri Nashvillu, premagali so ga s 6:2. Dva gola je dosegel Jordan Eberle, prav tako pa se je dvakrat vpisal med strelce še Shawn Horcoff.

Še slabše se je godilo Tampi, saj je na svojem ledu izgubila s Torontom z 1:7. Tyler Bozak je prav tako dosegel dva zadetka, Tim Connolly pa je ob golu prispeval še dve podaji. Poraz domačih je poraz omilil Vincent Lecavalier.