Nedavno je iz njegovega doma v Oxfordshireu na številko 999 prispel klic na pomoč, nakar so glasbenika z rešilcem odpeljali v bolnišnico. Tam je bil pet ur, nato so ga spustili domov. Iz ZDA je prišel tudi njegov 65-letni brat Barry, na obisku pa je tudi 91-letna mati Barbara.

Gibb se je prejšnji mesec še počutil dovolj dobro za promocijo novega singla Poppy Appeal v oddaji The Alan Titchmarsh Show na ITV, a je njegov videz zbudil nemalo skrbi. Dva tedna prej so ga zdravili za vnetjem črevesja, prejšnji oktober pa so zdravniki opravili operacijo na njegovem črevesju zaradi identične bolezni, ki je pred osmimi leti vzela njegovega brata dvojčka Mauricea. Zaradi ekstremnih bolečin v trebušni votlini je aprila preklical turnejo po ZDA.

Prejšnji mesec je skušal utišati govorice o poslabšanju zdravju z besedami: "Počutim se dobro, odlično.“ Kljub optimizmu pa v britanski Nacionalni zdravstveni službi (NHS) svarijo, da so možnosti za preživetje bolnikov z rakom na jetrih v Veliki Britanijo zelo majhne, najpogosteje zaradi prepozno odkrite bolezni.

"Morali bi se osredotočiti na njegov izjemen pevski talent in čudovito glasbeno darilo, ki so ga on in njegovi brati dali svet,“ je za Daily Mail povedal bližnji prijatelj. Gibb, ki ne kadi in ne uživa alkoholnih pijač, je in živi zdravo, je lani za britanski tabloid povedal, da 20 minut dnevno preživi v "detoksikacijski sobi“.

Po navedbah virov blizu družine pa naj bi sedaj skupaj z 58-letno ženo razmišljala o alternativni medicini.