"Zmagovalna rešitev je še vedno dovolj odprta za morebitne izboljšave, ne da bi pri tem posegali v njeno celovitost," je pojasnil Koželj in odkril, da je komisija napisala priporočila, kaj in kako izboljšati. Med drugim naj bi nekoliko spremenili tudi minaret, vendar Koželj ni povedal, kaj je komisijo pri predlaganem zmotilo. Po podžupanovih besedah 40-metrski minaret ne bo izstopal, saj so okoliške stavbe višje.

Komisijo je projekt arhitekturnega biroja Bevk Perović arhitekti prepričal tudi z odprtostjo prostora, saj so objekti versko-kulturnega centra svobodno razporejeni okrog obrednega trga, kjer se verniki zbirajo pred molitvijo. Muftiju Nedžadu Grabusu je bila všeč ravno ta odprtost, saj je dejal, da versko-kulturni center ne bo namenjen zgolj muslimanom, temveč bo odprt tudi vsem drugim, ki jih zanimata islamska kultura in vera. Koželj je še dejal, da je arhitektura zgradbe enostavna in čista, celoten kompleks versko-kulturnega centra pa kot rdeča nit povezujejo arabeskne mreže, ki so značilne za islamsko arhitekturo.

Župan Zoran Janković je dejal, da je bil z izborom najboljše idejno-projektne rešitve storjen še en ključen korak na poti k džamiji v Ljubljani, in napovedal, da bodo gradbeno dovoljenje pridobili v enem letu, takoj po tem pa bi že začeli gradnjo. Če je bilo še poleti financiranje gradnje centra uganka, pa je zdaj finančno podporo obljubil katarski emir Hamad bin Kalifa Al Tani, je ponosno naznanil mufti. Koliko denarja je emir obljubil, Grabus ni želel odkriti, je pa Janković namignil, da gre za osemmestno številko, torej za več kot deset milijonov evrov.

Mufti je pojasnil, da bodo obljubljena finančna sredstva lahko začeli črpati, ko bodo dobili vsa dovoljenja za gradnjo. Celotna vrednost tega projekta bo znana šele po objavi razpisa za izbor izvajalca, ki bo versko-kulturni center gradil. Grabus še ne ve, ali bo denarja dovolj za gradnjo celotnega centra, povedal pa je, da izbrana arhitekturna rešitev omogoča fazno gradnjo, kar pomeni, da lahko najprej zgradijo samo džamijo, ko zberejo dovolj denarja, pa dokončajo še preostale spremljevalne objekte. Župan računa, da bi bil islamski versko-kulturni center dokončan do leta 2014.