Woodovo so 29. novembra našli utopljeno v bližini jahte v zalivu Los Angelesa. Policija se je odločila zadevo ponovno preučiti, potem ko se je več ljudi oglasilo z "dodatnimi informacijami o okoliščinah njen utopitve". Njihovo zanimanje naj bi vzpodbudile predvsem izjave kapitana jahte Dennisa Daverna ob 30. obletnici nesrečnega dogodka, poročanje časnika Los Angeles Times povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Davern je danes v nastopu v oddaji Today ameriške televizije NBC dejal, da je pred 30 leti lagal preiskovalcem, ki so ga spraševali o poteku dogodkov pred nesrečo. Svoje vedenje je sedaj označil za napako in poudaril, da je potem preiskovalce prepričeval, naj primer ponovno odprejo. Za igralkino smrt naj bi bil po Davernovih besedah namreč kriv Wagner, ki naj bi po igralkini smrti namerno želel čim hitreje in čim bolj stran od oči javnosti zaključiti preiskavo okoliščin nesrečnega dogodka.

Takrat 43-letna ameriška igralka in njen soprog sta se novembra leta 1981 odločila preživeti konec tedna ob zahvalnem dnevu na svoji jahti Splendour v družbi še enega igralca, Christopherja Walkena. Kot je ugotovila takratna preiskava, so najprej obiskali restavracijo na obali, nato pa so si na jahti privoščili kozarček. Prav takrat naj bi med Wagnerjem in Walkenom izbruhnil silovit spor. Woodova je zapustila palubo in se odpravila proti glavni kabini, a ko je malo kasneje po pomiritvi prepira tja prišel Wagner, je ni bilo več tam. Vrnila naj bi se na palubo in poskušala v vodo spraviti gumijast čoln. Pozneje so jo našli utopljeno.

"O tem sem govoril že milijonkrat. Nihče ni ničesar slišal," je glede zadnjega razvoja dogodkov za Los Angeles Times dejal 81-letni Wagner. Woodova, ki je bila hčerka ruskih priseljencev v San Franciscu, je igrala v številnih filmih, med drugim v Zgodbi z zahodne strani in Uporniku brez razloga