"Prvič v zgodovini je bil izpeljan triple slalom, pri katerem se vsak na svoji progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Z drugim mestom ne morem biti zadovoljen. Zmago, ki je bila že v mojem žepu, sem po storjeni taktični napaki podaril mlademu Američanu. Pričakoval sem, da bo v velikem finalu nevaren njegov rojak Tyler Jewell, zato sem se osredotočil nanj. Ko je na sredini proge zaradi mojega pritiska storil napako, sem zmanjšal tempo, to pa je mladi Američan izkoristil in v cilj zapeljal malenkost pred menoj," je razplet slaloma opisal Rok Flander.

"Triple slalom" je za deskarje novost, ki jo najuspešnejši slovenski tekmovalec zadnjih let načeloma pozdravlja, opozarja pa, da je učinkovita le pod pogojem, če je teren raven, če je preparacija snega kakovostna in če so proge postavljene simetrično. Na premierni tekmi v Cooper Mountainu je snežilo in tudi teren je nekoliko visel.

"Do začetka decembra, ko naj bi se v Italiji nadaljeval svetovni pokal, bom poskušal opraviti dodatne izboljšave na opremi. Trenutno sem močan, zato bi bila velika škoda, če bi tekmi v Italiji zaradi pomanjkanja snega odpadli," je dodal o svojih načrtih.