"Počutim se, kot da bi se prebudil iz nočne more. Potem ko sem lani tukaj v Koloradu na svetovnem pokalu v Telluridu zmagal in si takoj po tem zlomil dlan, enostavno nisem več našel prave forme. V zadnjih dneh smo trenirali v odličnih razmerah v Vailu, kjer so se večino časa zadrževali tudi ameriški alpski smučarji na čelu s Tedom Ligetyjem in Bodejem Millerjem. Kot kaže, mi je tudi to dalo krila," je odlične obete pred nadaljevanjem svetovnega pokala komentiral Flander.

Nekdanji svetovni prvak je med treningom v ZDA testiral različne kombinacije opreme. Nastopil je z novim konceptom plošče pod vezmi, ki je modificirana zasnova plošče, s katero je v lanski sezoni uspešno tekmoval njegov reprezentančni kolega Rok Marguč. "Tekma je bila naporna predvsem zaradi visoke nadmorske višine Copper Mountaina, pa tudi ker sem moral že v četrtfinalu opraviti z zelo močnim Kanadčanom Morissonom, v polfinalu pa še z njegovim rojakom Lambertom. Na splošno se v ameriških hribih počutim zelo dobro," je po tekmi sklenil vtise Flander.

Deskarje na istem prizorišču čaka še ena preizkušnja za pokal NOR-AM, in sicer bo na sporedu paralelni slalom. Organizatorji bodo prvič v zgodovini poizkušali izpeljati trojni slalom, pri katerem se naenkrat po progi paralelno spustijo trije tekmovalci. Gre za koncept tekmovanja, ki ga Mednarodna smučarska zveza (FIS) namerava vpeljati za olimpijsko tekmo paralelnega slaloma na naslednjih zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju.