Robert, ob spremljanju vaših predstav na ledu človek sploh ne dobi občutka, da imate za seboj težko poškodbo kolena.

Morda je tako predvsem zaradi zadnjih zmag Medveščaka, a resnica je drugačna, saj še vedno čutim posledice poškodbe. Pozna se mi, da sem spustil poletne priprave na sezono, saj moram več počivati. Gre pa koleno na bolje. Vsako tekmo mi gre lažje, bolečine pa krotim s tabletami. Zagotovo še nisem optimalno pripravljen. Presenečen sem, da gre vse skupaj precej počasi, torej da koleno še ni stoodstotno pripravljeno.

S čim vse ste zaščitili koleno?

Igram z opornico. Brez tega ne bi šlo, saj hokejski vratarji zelo obremenjujemo spodnji del telesa. Opornica mi drži nogo skupaj. Brez nje zagotovo ne bi mogel izvajati določenih stvari na treningih in tekmah. Upam, da se bo stanje izboljšalo vsaj do konca koledarskega leta, saj bo januarja ključni del sezone.

Po sedmih tekmah ste na lestvici strelcev prehiteli J. P. Lamoureuxa iz Olimpije. Kaj menite o njem?

Ko sem ga prvič videl na avgustovski poletni ligi na Bledu, mi je takoj padel v oči. Hitro sem videl, da je zelo izkušen in naučen vratar, zato ni presenečenje, da ima Olimpija z njim dobre rezultate. Ravno on je jeziček na tehtnici, da so Ljubljančani tako visoko na lestvici.

Malo za šalo - bosta imela letos interni dvoboj za prvo mesto med vratarji?

S tem se niti ne obremenjujem. Ta lestvica vratarjev je lahko varljiva, ker je on odigral že dvajset tekem, jaz pa samo sedem. Najbolj važno pri obeh je kajpak končni rezultat ekipe. Koliko odstotkov ubranjenih strelov imava, ni tako pomembno.

Prvič bosta igrala drug proti drugemu v petek v Tivoliju, še prej pa boste danes gostovali na Jesenicah. Verjetno bosta obe tekmi za vas osebno zelo posebni.

Zagotovo. Prehajamo v drugi del sezone, z opravljenim delom za zdaj pa smo lahko pri Medveščaku zadovoljni. Sploh zadnje predstave so bile odlične. Naša igra se v nadaljevanju ne bo spremenila, igrali bomo enako kot pred premorom. Vemo, kaj nas čaka v Podmežaki in Tivoliju, nasploh pa imamo v prihodnje veliko tekem v gosteh. Glede na to, da smo v Zagrebu izgubili tako proti Jesenicam kot Olimpiji, si vsi želimo revanše. Seveda naloga ne bo lahka. Sploh Olimpija igra dobro v Tivoliju, morda Jeseničani doma malo bolj šepajo kot v gosteh, a v celoti kažejo presenetljivo dobre igre glede na vse okoliščine. Čaka nas zelo težak paket tekem, vendar če bomo igrali kot do zdaj, lahko obakrat zmagamo.

Kaj pa se je zgodilo z Medveščakom, da je v zadnjih krogih poniževal tekmece?

To je posledica pozitivne energije v garderobi. Imamo tri zelo kakovostne napade, tudi četrti je zelo soliden. Vsi igralci imamo en cilj, to pa je delo za ekipo, moštveni duh. V klubu ni igralcev, ki so včasih nabirali točke le za lastno statistiko in jim je bilo važno samo to, da so pobrali denar. To je velika razlika v primerjavi z lansko sezono.

Torej je letošnji Medveščak precej bolj kakovosten kot lanski?

Sigurno. V obrambi je velika razlika, kar se vidi že po statistiki, saj dobimo od 20 do 25 strelov na tekmo, lani jih je bilo recimo več kot 40. Napadalcem se je odprlo, je bilo pa to pričakovano, ker imamo v moštvu sedemnajst tujcev. Če ne bi zmagovali, bi nas čudno gledali.

Kaj pa reprezentanca? V Belorusiji vas ni bilo zaradi zdravstvenega stanja, boste pa verjetno prisotni decembra v Tivoliju?

Tako je. Ker pred turnirjem v Gomelu nisem natančno vedel, kako se bo odvijalo s poškodbo, smo se dogovorili, da me novembra ne bo zraven in da se vrnem v reprezentanco na decembrskem turnirju v Ljubljani.