Sobota, 12. novembra

Medtem ko se bodo sonca in svežega zraka željni volilci podali na Levstikovo pot od Litije do Čateža, si bodo bolj radovedni volilci ogledovali notranjost državnega zbora in si prav z zanimanjem ogledovali stolčke, za katere se peha 1376 kandidatov.

V veliki predavalnici fakultete za elektrotehniko v Ljubljani se bo začelo 26. državno tekmovanje iz znanja logike za srednješolce in študente v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

V Honoluluju na Havajih se bo pri 26 stopinjah Celzija in veliki verjetnosti neviht začel dvodnevni vrh Azijsko-tihomorskega foruma za gospodarsko sodelovanje (Apec), ki se ga bo udeležil tudi ameriški predsednik Barack Obama.

Spodnji dom italijanskega parlamenta bo glasoval o varčevalnih ukrepih, ki jih je Italiji naložila EU za obvarovanje evra.

Nedelja, 13. novembra

V Leipzigu se bo začel kongres nemške vladajoče Krščansko-demokratske unije kanclerke Angele Merkel.

Ponedeljek, 14. novembra

Sodišče v Oslu bo odločalo o podaljšanju pripora za Andersa Behringa Breivika, ki je priznal poboj 77 ljudi v napadih v Oslu in na otoku Utoya 22. julija.

Iz edinega ruskega izstrelišča bodo proti mednarodni vesoljski postaji poslali plovilo Sojuz TMA-22, ki bo na postajo poleg zalog poneslo tudi tri sveže člane.

Torek, 15. novembra

Na sporedu bodo povratne tekme v dodatnih kvalifikacijah za nogometno evropsko prvenstvo 2012. Pomerile se bodo Hrvaška s Turčijo, Črna gora s Češko, Irska z Estonijo in Portugalska z Bosno.

Sreda, 16. novembra

V ruskem Sankt Peterburgu se bodo rokometaši koprskega Cimosa pomerili z istoimenskim moštvom.

Četrtek, 17. novembra

Državni zbor bo volil štiri člane državnotožilskega sveta.

Medtem ko bodo na TV Slovenija pripravili prvo klasično predvolilno soočenje predsednikov strank, bodo na Pop TV priredili soočenje ministrskih kandidatov različnih list in strank.

Petek, 18. novembra

Poljski premier Donald Tusk bo na svetovni dan filozofije predstavil novo politiko nove vlade.