"Bog je dober. Tukaj sem dvajset let kasneje, kakšen blagoslov," je svoje prijatelje, družino, nekdanje soigralce in medije v dvorani Staples Center v Los Angelesu nagovoril 52-letnik, košarkarska ikona, in dokazal, da se je moč zoperstaviti smrtonosni bolezni.

Po tem razkritju je svoje življenje podredil boju zoper aids in ustanovil svojo fundacijo, ki je predvsem dejavna v Los Angelesu, San Franciscu, Oaklandu in Jacksonvillu, izobraževanje o zahrbtni bolezni pa je razširil na celotno področje ZDA in občasno tudi po svetu. V ta namen je njegova fundacija vložila že več kot deset milijonov dolarjev in opravila okoli 250.000 testiranj.

"To je velik dan za vse nas. Magica bom ljubil do konca življenja, prepričan sem, da je vsak od nas s srcem in telesom z njim," je dejal eden najbolj uspešnih trenerjev Pat Riley, voditelj ene najbolj spektakularnih zasedb v zgodovini NBA.

V osemdesetih letih minulega stoletja so za jezernike v tedanji dvorani Forum poleg Magica Johnsona igrali še Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy, Byron Scott, Michael Cooper, A.C. Green in mnogi drugi, njihovi finalni dvoboji z Bostonom, na čelu z Larryjem Birdom, Robertom Parrishom, Kevinom McHallom, Dennisom Johnsonom in drugimi kelti, pa so dobili mitološke razsežnosti. Jezerniki so v tem obdobju osvojili kar pet naslovov prvakov lige NBA, ob tem pa je bil Magic Johnson po trikrat izbran za najboljšega posameznika rednega dela in končnice, 12-krat je nastopil tudi na tekmah zvezdnikov lige NBA.

"Preživel sem neverjetnih dvajset let svojega življenja, upam, da je pred menoj novih dvajset let neverjetnega življenja," je ob praznovanju svojega "jubileja" dejal Johnson.