Berezovski je sodišču razkril, da je Abramovič po Rusiji odpiral tovarne, v katerih je zaposloval predvsem osebe s posebnimi potrebami in tako s pomočjo davčnih olajšav ustvaril tudi za 30 odstotkov večje dobičke.

"Nekoč je rekel, mislim da za francoski Le Monde, da je edina razlika med hrčkom in podgano dobra služba za stike z javnostjo. Njegovi stiki z javnostjo so zelo dobri, prikazuje se ga kot dobrohotno osebo, nima agresivnih nastopov, nikoli nič ne govori. Želi biti spoštovan, sedaj pa smo naenkrat izvedeli za sumljiv izvor njegovega bogastva,“ je izjavil Dominic Midgley, sicer avtor biografije "Abramovič, milijarder od nikoder“.

Berezovski toži Abramoviča, čeprav sta bila v devetdesetih dobra prijatelja in skupaj ustanovila podjetje Sibnjeft. Berezovski pravi, da ga je Abramovič izdal in se okoristil na njegov račun, ko je Vladimir Putin pričel lov na oligarhe. Berezovski pravi, da je bil prisiljen v prodajo svojega deleža v Sibnjeftu Abramoviču za vsega 871 tisoč evrov (1,2 milijona dolarjev).