Poraza proti Barceloni in Sieni sta bila dovolj, da sta navijače Olimpije pregnala iz Stožic, saj jih je svoj klub tokrat prišlo podpreti le okoli pet tisoč. Zmaje je s trojko v začetno vodstvo popeljal Green, vendar so gosti ves čas držali stik s tekmecem in v peti minuti tudi prvič povedli (8:7). A Ljubljančani se niso dali zmesti, po zaslugi odličnega meta za tri pa so v drugem delu prve četrtine prišli do vodstva 18:9. S prednostjo devetih točk pa so začeli tudi drugo četrtino.

Zmaji so v nadaljevanju poudarek dali predvsem na agresivnem pokrivanju tekmeca, kar je Poljakom povzročalo nemalo težav. Gostje so zaradi tega izgubili lepo število žog, a nezbranost v napadu je ljubljanskim košarkarjem preprečila pobeg na več kot 13 točk prednosti. Temu je sledil še padec koncentracije v obrambi in Prokom se je približal le na šest točk. Vendar pa so po zaslugi odličnega meta za tri točke Ljubljančani na odmor odšli s sedmimi točkami prednosti.

Drugo polovico tekme je odlično z dvema zaporednima trojkama začel Green, ki je po porazni igri v Sieni ponovno prikazal vrhunsko predstavo. Po vodstvu 12 točk je gostujoči strateg Pacesa zahteval minuto odmora in Prokom se je uspel približati na le tri točke zaostanka. S trojko je v pravem trenutku odgovoril Murić, svoje pa sta dodala še Green ter Thompson in prednost je ponovno narasla na +10, Olimpija pa je uspela uspešno prebroditi krizo v tretji četrtini. 

Varovanci Saša Filipovskega so zadnjih deset minut srečanja začeli odlično in prišli celo do največje prednosti na tekmi (16 točk). Ta je po nekaj neuspešnih napadih in delnem izidu 12:3 za Prokom skopnela na le šest točk, vendar pa so bili Ljubljančani dovolj zbrani, tekmo pametno pripeljali do konca in vknjižili prvo evroligaško zmago v letošnji sezoni.

Union Olimpijo prihodnji teden, 9. novembra, gosti turški Galatasaray, za katerega igra slovenski reprezentant Jaka Lakovič.