Grozljivk v otroštvu nisem smela gledati in šele kasneje sem izvedela, zakaj. Bilo je za moje dobro. A kot vsak otrok sem tudi sama preizkušala vse meje, ki sta mi jih postavljala starša. Pri tem mi je bilo še kako žal.

Nekje v drugem razredu osnovne šole me je na smrt prestrašil televizijski film It (Tisto), zaradi katerega me še danes oblije znoj in postanem nemirna, panična ter prestrašena, ko pridem v bližino klovna. Tiste grozljive, majhne oči, prepleskan obraz in krvoločen nasmešek so mi pokvarili na desetine noči.Ta film je pristal tudi na vrhu našega seznama najbolj grozljivih filmov, ki so nam ga z glasovanjem prek spletnega družabnega omrežja Facebook pomagali narediti naši bralci.

Na drugo mesto se je po številu glasov uvrstil film Sijaj (The Shinning), ki ga sicer mnogi uvrščajo med psihološke trilerje, sama pa ga bom brez slabe vesti uvrstila na seznam grozljivk. Režiral ga je legendarni Stanley Kubrick, v njem pa je zablestel sijajni Jack Nicholson.

Zelo visoko na lestvico se je uvrstil film Krog (The Ring), v katerem mlada novinarka preiskuje moč oz. prekletstvo videokasete, ki – tako se zdi – sproža smrt vseh, ki jo pogledajo.

Na lestvici se je znašel tudi eden kultnih filmov, Izganjalec hudiča (The Exorcist), iz leta 1973, več prizorov iz filma pa so upodobili tudi v številnih drugih.

Po številu glasov se je na peto mesto uvrstil film Mora v ulici Brestov (A Nightmare on Elm Street), ki je sanje mnogim kratil leta 1984, ko je bil posnet.

Na seznam se je uvrstilo še mnogo drugih strašljivih filmov: Ju-On (The Grudge), pa Silent Hill, Ribja smrt, Žaga, Psiho in pa Noč čarovnic (Halloween).