Sobota, 29. oktobra

V Celju bo konvencija stranke SLS, na kateri bo predsednik SLS Radovan Žerjav predstavil listo kandidatov SLS za volitve.

V Izraelu bodo ponovno protestirali proti naraščajočim življenjskim stroškom.

Nedelja, 30. oktobra

V noči na nedeljo bomo ob 3. uri zjutraj kazalce pomaknili za eno uro nazaj in tako s poletnega prešli na zimski čas.

Predvidena je izstrelitev ruske nosilne rakete brez posadke proti Mednarodni vesoljski postaji.

Ponedeljek, 31. oktobra

Zveza Nato naj bi po napovedih končala svojo nalogo v Libiji.

Iztekel se bo osemletni mandat Jean-Clauda Tricheta na vrhu Evropske centralne banke. Nov predsednik naj bi postal Mario Draghi, predsednik Centralne banke Italije. Simbolika je zgolj naključna.

Število prebivalcev Zemlje se bo uradno povzpelo na sedem milijard.

Torek, 1. novembra

Predsednik republike Danilo Türk, predsednik DZ Ljubo Germič, predsednik vlade Borut Pahor in predsednik DS Blaž Kavčič se bodo udeležili polaganja vencev k spomeniku padlim v NOB, polaganja vencev in prižiganja sveč pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 in polaganja vencev pri kostnici prve svetovne vojne na pokopališču na Žalah.

Gneča bo v vesolju. Tudi Kitajska bo izstrelila vesoljsko plovilo brez človeške posadke.

Sreda, 2. novembra

Poslanci bodo morali ponovno na delovna mesta, saj morajo zaradi veta državnega sveta ponovno odločati o noveli kazenskega zakonika, noveli zakona o kazenskem postopku, zakonu o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, noveli zakona o preoblikovanju Loterije Slovenije ter noveli zakona o gospodarskih družbah.

Medtem ko se bodo naši poslanci ukvarjali z vetom, se bo pred sodnikom v Los Angelesu ponovno znašla Lindsey Lohan.

Četrtek, 3. novembra

V Cannesu bo potekal vrh najbolj razvitih G20, medtem pa se bodo češki vojaki dokončno poslovili od mirovne misije na Kosovu.

Petek, 4. novembra

V Daytona Beachu na Floridi, "žurplacu" mladih med pomladnimi počitnicami, se bodo zbrali najbolj konservativni konservativci, zbrani v gibanju Čajanka.

Na drugi strani zemeljske oble, v Moskvi, bo iz makete vesoljskega plovila po 520 dneh zlezla šesterica moških, ki je testirala sposobnost človeka preživeti izolacijo poti na Mars.