Kubica se je spomladi ponesrečil v hudi nesreči na reliju v Italiji, kar ga je stalo mesta v dirkalniku Renaulta v letošnji sezoni. Glede na težjo poškodbo roke je bila sprva močno ogrožena njegova dirkaška kariera, saj so zdravniki omenjali celo možnost amputacije, ki pa na srečo ni bila potrebna.

Dr. Rosselo je te dni po pregledu Kubice povedal, da je Poljak na zelo dobri poti, da se kmalu znova usede za volan dirkalnika formule ena in preizkusi svojo roko ter tako najbolje vidi, kako blizu pravemu povratku je.

“Sedaj smo z okrevanjem prišli tako daleč, da resno razmišljamo o vrnitvi Roberta v avtomobil, oprostite, mislil sem na dirkalnik, ker navaden avtomobil že sedaj lahko vozi. Njegovo hitro okrevanje je pravi čudež, a še vedno ostaja neznanka, kako se bo sedaj znašel za volanom in če bo lahko še vedno tako hiter. Čaka nas še majhna intervencija na njegovem ročnem sklepu, ker po takšnih poškodbah fleksibilnost roke nikoli ni več takšna, kot je bila prej. Nato bo moral napraviti še precej vaj, a zagotovo bo sposoben znova voziti dirkalnik formule ena in pritiskati vse gumbe na volanu. Vendarle govorimo o dirkaču in ne o pianistu,“ je izjavil Rossello.

Rossello je poudaril, da je za oceno prihodnosti Poljaka najpomembnejše, da se čim prej preizkusi za volanom dirkalnika in takrat bo najlažje videti, če se lahko vrne k dirkanju.

“Ne morem ga nehati gledati in si misliti, kako se je zanj vse dobro končalo. Vsi zlomi in rane so se zacelili in ostaja le vprašanje, če bo lahko dirkal tako hitro kot pred nesrečo. Zagotovo bo imel pri premikanju roke neke omejitve, saj se morate zavedati, da smo nekaj časa razmišljali celo o amputaciji. Kako ga bo to oviralo pri vožnji dirkalnika, bodo ocenili drugi, mi pa smo svoj del posla opravili zelo dobro,“ je zaključil Rossello.