Kaznivo dejanje je po navedbah policije prijavil moški, ki mu je leta 2009 hudo zbolela 63-letna mati iz Kosova, januarja lani pa se je za zdravljenje na podlagi oglasa v enem izmed časopisov obrnil na 56-letno žensko, katere partner je ponujal alternativno zdravljenje. Cena mesečnega zdravljenja je znašala 12.000 evrov.

Bolnica junija lani umrla

Na podlagi dogovora sta osumljenca odšla na Kosovo, kjer je moški pričel z alternativnim zdravljenjem, in sicer tako, da je 63-letnici dajal samo vodo in nanjo polagal roke, prepovedal ji je tudi jemanje vseh drugih zdravil. S takšnim zdravljenjem je nadaljeval dobrih pet mesecev, nakar je bolnica julija lani umrla.

V tem času je 41-letni sin pokojnice osumljencema plačal skupno 76.000 evrov. Za prejeti denar osumljenca nista izdala računov, prav tako prihodkov nista prijavila v dohodnini, s čemer sta se izognila plačilu davka v informativni vrednosti okoli 29.500 evrov, so v sporočilu za javnost navedli na Policijski upravi (PU) Kranj.

Izkoristila sinovo stisko

Kot so pojasnili, sta osumljenca kaznivo dejanje oderuštva storila s tem, da sta izkoristila stisko sina ob materini bolezni ter od njega za zdravljenje zahtevala denar.

Gorenjski kriminalisti so ob zbiranju obvestil ugotovili, da sta osumljenca lani na podoben način zdravila tudi 44-letno žensko iz Kranja, ki je po dobrih treh mesecih alternativnega zdravljenja umrla. V tem primeru sta osumljenca za zdravljenje prejela 48.000 evrov.