Balotelli je v soboto znova poskrbel, da se je znašel na naslovnicah angleških časnikov, ko je zaradi uporabe pirotehnike v zaprtem prostoru zagorelo v njegovi hiši blizu Macclesfielda. Mladega nogometaša, ki je dejal, da pri tem početju ni imel prstov zraven, pa dogodek ni zmotil, da ne bi naslednji dan postal mož odločitve na mestnem derbiju.

“Mislim, da je ta zmaga vsem pokazala, da smo lahko najboljši. Zmagati na derbiju na Old Traffordu je ena stvar, slaviti z visokih 6:1 pa nekaj povsem drugega in nihče ni zares vedel, kaj bi po tej tekmi dejal,“ je za Sun povedal Balotelli, ki je tudi zatrdil, da dogodek dan prej ni bil povezan z njim.

“Nisem vedel ničesar o dogajanju v hiši, dokler nisem slišal kričanja iz kopalnice. Na srečo nihče ni bil poškodovan, prijatelji pa so se mi že opravičili zaradi povzročene škode. To je bila zares prava neumnost, pri čemer bi se lahko kdo tudi poškodoval,“ je z zrelim komentarjem presenetil Balotelli, ki se je na včerajšnjem treningu pojavil z napisom o pazljivi uporabi pirotehnike.

“Ne igrajte se s petardami!“ je za konec še dodal Balotelli, novi pobudnik za večjo varnost.