S prvo proizvodnjo v Aziji, ki bo do leta 2013 zaposlovala 50 ljudi, bo Hidria okrepila svojo vlogo v globalnem merilu ter še učinkoviteje podpirala potrebe poslovnih partnerjev na Kitajskem, Japonskem, v Južni Koreji, Indiji, Maleziji in drugih azijskih državah, so sporočili iz Hidrie.

V proizvodni družbi v Changshuju, ki leži približno 100 kilometrov severozahodno od Šanghaja, izdelujejo vžigne sisteme za dizelske motorje, ki jih je Hidria na azijska tržišča doslej dobavljala iz Slovenije.

"Nova proizvodnja Hidrie na Kitajskem ne pomeni selitve, pač pa širitev proizvodnje vžignih sistemov, saj Hidriini kupci, velike mednarodne korporacije, ki imajo svoje proizvodnje na Kitajskem in v širši regiji, pričakujejo lokalne dobave," je na slovesnosti ob odprtju poudaril predsednik upravnega odbora Hidrie Edvard Svetlik.

Podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie Boštjan Bratuš, ki je vodil projekt zagona nove proizvodnje v Aziji, pa je dodal, da so se za visokotehnološki park v Changshuju odločili zaradi podpore in možnosti nadaljnje širitve proizvodnje. Z vidika logistike je bila pri izbiri lokacije pomembna tudi bližina Šanghaja, 16-milijonskega gospodarskega, finančnega in komunikacijskega središča.

Hidria je danes s svojimi družbami in predstavništvi prisotna v 20 državah po vsem svetu, svoje izdelke pa trži v 80 državah. Vžigni sistemi Hidrie so vgrajeni že v vsak osmi avtomobil z dizelskim motorjem na svetu.

V segmentu vžignih sistemov za dizelske motorje se Hidria uvršča med prve štiri svetovne proizvajalce, med katerimi je prva odprla lastno proizvodnjo na hitro rastočem trgu Kitajske, s čimer si še dodatno utrjuje vlogo med vodilnimi v Aziji in svetu.