"Policisti so ženski izdali plačilni nalog in zbirajo obvestila, da bi izsledili neznanega moškega," nam je včeraj povedal Bartolo Lampret iz mariborske policijske uprave, ki o vzrokih za pretep ne želi govoriti, dokler njegovi kolegi ne končajo preiskave. Po šoli in med starši sicer kroži več govoric, da naj bi nasilju botrovalo klevetanje in opravljanje na družabnih omrežjih oziroma da naj bi žrtev pred časom stopila v bran dekletu, kar vsem vpletenim ni bilo povšeči. Nekateri pa pravijo, da naj bi eden od napadalcev že nekaj časa ustrahoval šolarje.

Ravnateljica osnovne šole Lučka Lazarev Šerbec, ki je bila prejšnji teden v tujini, je z različnimi scenariji seznanjena. "O namigovanjih, da naj bi eden od napadalcev ustrahoval več učencev, žal v šoli ne vemo ničesar, bomo pa o tem spregovorili z učenci in starši. V zvezi z incidentom smo obvestili vse potrebne institucije, hkrati pa smo z namenom zmanjšanja tveganja podobnih neljubih dogodkov sklicali izredno sejo sveta staršev (včeraj ob 18. uri), ki je namenjena oceni tveganja ter povečanju varnosti učencev in delavcev šole," nam je pojasnila ravnateljica in dodala, da na šoli varnostnikov nimajo.

Tudi predsednik sveta staršev Zoran Turk je včeraj poudaril, da morajo starši in vodstvo najprej priti do dna ponedeljkovemu dogajanju. "Take stvari se ne smejo dogajati. Morali bomo razčistiti tudi, ali je kdo grožnje zaznal že pred incidentom in kako je ukrepal," nam je pred izredno sejo povedal Turk.

Za neljubo nasilje so iz medijev izvedeli tudi na šolskem ministrstvu. Šola jih ni obvestila, vendar nam je tiskovna predstavnica šolskega ministrstva Katja Pegam pojasnila, da šole tovrstnih incidentov ministrstvu niti niso dolžne prijavljati. So pa z ministrstva šoli poslali prošnjo za poročilo. "Ministrstvo ni pristojno za ugotavljanje kršitev, s tem se ukvarja inšpektorat za šolstvo in šport, ki je bil o dogodku obveščen iz medijev in je po uradni dolžnosti že uvedel postopek. Pregled na šoli bodo opravili v tem tednu," nam je naslednje korake napovedala Pegamova.