Trenutno so na področju meroslovja vodilno podjetje v Sloveniji in ponujajo najbolj celovit in širok nabor meroslovnih storitev, ki obsegajo: meroslovne rešitve, merjenje meril in vzorcev, programske rešitve, akademijo M&Q, servis in vzdrževanje, prodajo ter meroslovni forum.

"Pokrivamo v večini fizikalne veličine in na tem področju res ni več veliko prostora za širitev, so pa še druga področja, denimo električne in kemične veličine. A paziti moramo, da ne prehitevamo z rastjo, da se kaj ne zaplete," poudarja Marko Lotrič, ustanovitelj podjetja in direktor.

Imajo nekaj ključnih naročnikov, sicer pa je struktura kupcev razpršena na več kot 4000 strank. Verjamejo, da s kakovostnim delom lahko ostanejo vodilni meroslovni laboratorij v Sloveniji in to postanejo tudi na tujih trgih.Imajo podjetje na Hrvaškem, kjer opravljajo preglede merilnih naprav za hrvaško vojsko. Februarja so odprli podjetje v Makedoniji. Lani so podjetje vpisali v register ARRS kot raziskovalno-razvojno organizacijo. Sodelujejo v konzorciju NELA, dobljeno na razpisu Razvojni centri slovenskega gospodarstva in vodijo enega izmed treh stebrov - zagotavljanje kakovosti in prenos tehnologij za vseh deset partnerjev.

V svetu veljajo za enega vodilnih laboratorijev za umerjanje pipet. "Gre za naprave, s katerimi dmerjamo človeške tekočine v zelo majhnih in natančnih količinah. Te količine morajo biti zelo natančno odmerjene, saj kalibracijo pipete merimo v nanolitrih, kar pomeni natančnost do pettisočega dela dežne kapljice. Gre za izredno zapletene postopke merjenja, smo pa po tem tako prepoznavni, da nas je finski nacionalni inštitut izpostavil kot zgled in povedal, da presegamo celo njihovo merilno negotovost. Sicer pa o občutljivosti naprav v našem laboratoriju priča tudi to, da so zaznale letošnji potres na Japonskem," je pojasnil Lotrič.

Za obveščanje o meritvah so razvili aplikacijo MeOL, ki je na voljo strankam, da preverjajo certifikate meril, poročila o meritvah, izvajalcih in etalonske opreme. Prek farmacevtskega podjetja so s tem prišli celo v zaključno poročilo ameriške organizacije Food & Drug Administration (FDA).

V letu 2010 je bilo podjetje Lotrič med finalisti za nagrado horus.