Potem ko je Katarju nekoliko nenadejano pripadla kandidatura za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2022, so se v z nafto izjemno bogati državici odločili za popolno reorganizacijo najpomembnejše postranske stvari na svetu.

Ker Katar nima svojega državnega prvenstva, so tamkajšnji nogometni strokovnjaki sklenili, da za pomoč zaprosijo enega največjih nogometnih strategov na svetu Fabia Capella, ki bi s svojim bogatim znanjem pomagal organizirati ligo. Celoten projekt naj bi trajal okoli štiri leta, v tem času pa bi Italijan zaslužil vrtoglavih 35 milijonov evrov.

Capello trenutno opravlja delo angleškega selektorja, pogodba pa mu poteče po zaključku evropskega prvenstva, ki ga prihodnje leto gostita Poljska in Ukrajina. Nogometni strateg je že napovedal, da pogodbe z Angleži ne namerava podaljšati in kljub velikem povpraševanju številnih nogometnih klubov že razmišlja o pokoju.

A ponudba Katarcev bi 65-letnika znala zanimati, saj bi bil pritisk mnogo manjši kot pri vodenju ekipe, poleg tega pa bi zaslužil tudi zajeten kupček denarja.