Pred dnevi so iz Torina prišle informacije, da v Juventusu po koncu sezone nimajo namena podaljšati pogodbe s 36-letnim Del Pierom, ki je k stari dami iz Padove prestopil davnega leta 1993, od tedaj pa je postal pravi simbol torinskega kluba. Zaenkrat še ni znano, ali se bo legendarni italijanski nogometaš zato odločil, da zaključi svojo bogato športno pot, ali pa bo priložnost za igranje poiskal v drugem klubu.

Če se bo odločil za drugo možnost, se mu kot prvi ponujajo veliki tekmeci Juventusa. Podpredsednik Milana Galliani verjame, da bo Del Piero v prihodnji sezoni nosil rdeče-črni dres, starost nogometaša pa naj ne bi bila ovira.

“Nikoli ni prepozno. Naučil sem se, da se igralce definira po tem, ali je dober ali ne, ne pa glede na njegovo starost. Vedno imam v moštvu raje pravega izkušenega igralca kot pa vzhajajočo zvezdo. Pri nas so zelo dobro igrali številni igralci, recimo Paolo Maldini, Billy Costacurta in tudi Pippo Inzaghi, ki so bili vsi še starejši od Del Piera, zato tu ne vidim prolema,“ je dejal Galliani.

Del Piero je za Juventus odigral preko 450 tekem, na katerih je dosegel več kot 200 zadetkov. S staro damo je petkrat postal italijanski prvak, enkrat pa se je veselil tudi zmage v ligi prvakov.

Zanimivo, pred letošnjo sezono je iz Milana v Juventus prestopil dolgoletni nezamenljivi član prve enajsterice rdeče-črnih Andrea Pirlo, ki se je v Torinu odlično znašel. Se bo nekaj podobnega prihodnjo sezono zgodilo tudi z legendo Juventusa, ki naj bi prestopil v obratni smeri kot Pirlo?