Za Pucem danes žaluje Slovenija, nič drugače pa ni niti na Hrvaškem, kjer je Iztok prav tako pustil velik pečat, nenazadnje je s hrvaško reprezentanco leta 1996 v Atlanti osvojil olimpijsko zlato medaljo.

“Izgubili smo velikega rokometaša in še večjega človeka. Iztok je svoje življenje namenil športu, v čemer ga je ves čas močno podpirala vsa njegova družina. Tudi njegov sin je šel po očetovih stopinjah in se resno ukvarja s tenisom, ravno zato se je vsa družina preselila na Florido, kjer je Puc izgubil boj s to zahrbtno boleznijo. Za celjski klub, kjer je pustil zelo velik pečat, je danes zelo žalosten dan,“ je za Žurnal24 povedal Iztokov dolgoletni soigralec Roman Pungartnik.

"Gotovo je bil eden najboljših na položaju levega zunanjega igralca. Svet nam je dal ogromno dobrih rokometašev, a Iztok je bil nekaj posebnega in je edini, ki je na olimpijadi igral s tremi različnimi reprezentancami, z dvema pa tudi osvojil medaljo, kar je nekaj nepojmljivega. Mislim, da bo za njim žalovala širša svetovna javnost in ne le Slovenija, kajti izgubili smo zares velika igralca,“ je še dodal Pungartnik.

Iztok je več let igral tudi v Celju, kjer je bil njegov soigralec tdi nekdanji slovenski reprezentant Uroš Šerbec. “Ni potrebno izgubljati besed o tem, kako velik rokometaš je bil Iztok Puc. Pet let sem bil njegov kapetan v Celju, na potovanjih pa sva bila vedno v isti sobi. Ni bil le zvezdnik slovenskega in hrvaškega rokometa, temveč tudi svetovnega, do česar je prišel z odličnimi predstavami. Bil je pošten in zelo čustven človek, ki mu je največ pomenila družina, njegova žena Jasenka in sin Borut, za katerega si je močno želel, da bi mu uspelo v tenisu in ravno zato so se preselili na Florido,“ je za 24r.com povedal Šerbec.

Novica o smrti 45-letnega Puca je pretresla tudi Hrvaško. Konec tedna bo na sporedu tekma Zagreba in Barcelone v ligi prvakov, ves prihodek od prodanih vstopnic pa bi moral iti za Pucevo zdravljenje, a je bila bolezen tokrat hitrejša. Zagrebški klub bo denar vseeno daroval Iztokovi družini.

Najboljši hrvaški rokometaš Ivano Balić sedaj poziva vse hrvaške rokometne navdušence, da se v soboto zberejo v še večjem številu in se na ta način skupaj dostojno poslovijo od legende.

“Puc je bil najbrž najboljši levi zunanji igralec, ki je kdajkoli igral rokomet. Imel je vse - pregled nad igro in odličen strel. Zares žalostno je to, kar se mu je zgodilo. Želim si, da bodo ljudje zanj napolnili tribune zagrebške Arene na tekmi proti Barceloni,“ je za hrvaški Index povedal Balić.

Puc je z Zagrebom sedel tudi na evropski rokometni prestol. Oglejte si povzetek povratne tekme finala v sezoni 1992/93, ki ga je z golom ob izteku igralnega časa odločil ravno Puc (na posnetku pri 6:50) in Zagreb se je veselil drugeg zaporednega evropskega naslova.

Trenutni hrvaški selektor Slavko Goluža je prav tako več let preigral skupaj s Pucem. Tudi njemu se je danes tresel glas, v očeh pa je imel solze, o prehitro preminulem prijatelju pa je povedal: “Zapomnil si ga bom po vsem. Bil je enostaven človek, zelo normalen, nam mlajšim od njega pa je veliko pomenilo, če smo lahko z njim trenirali in igrali. Njegova smrt je velika izguba za rokomet, kaj več pa bi vam težko povedal v teh zares težkih trenutkih. Veš, da lahko pride do tega in se nekako pripraviš, a ko nastopi usoden dan, je takšno izgubo nemogoče sprejeti,“ je za 24sata.hr dejal Goluža, ki je s Pucem leta 1996 osvojil zlato olimpijsko medaljo.