Kot je povedal avtor Rajko Šugman, je koncept knjige enak konceptu drugih avtorjev o osebnostih slovenskega športa, v svoji knjigi pa je opozoril, da so zanj najpomembnejša tri poglavja - Branko Elsner kot nogometaš, kot trener in kot igralec.

Šugman, ki je Elsnerju na predstavitvi izročil prvi izvod, je priznal, da je imel s knjigo zelo veliko dela, saj so bili predvsem podatki o prvih letih po drugi svetovni vojni težko dosegljivi, veliko je bilo preverjanja, popravljanja znanih, a napačnih podatkov. Posebej veliko dela je bilo z obdobjem med leti 1948 in 1951, kasnejši podatki so bili lažje dosegljivi.

Po drugi strani pa Šugman ni skrival, da je veliko ljudi rado pomagalo s podatki pri ustvarjanju te knjige, pri tem pa je posebej izpostavil izreden odnos, ki ga imajo do legende slovenskega nogometa v Innsbrucku, kjer je Elsner dolgo deloval kot trener.

Šugman je v imenu dekana Fakultete za šport, dr. Milana Žvana, Elsnerju izročil tudi plaketo Fakultete za šport. Na prireditvi se je Elsnerju za dolgoletno delo v nogometu zahvalil tudi Rudi Bračič iz Zveze nogometnih trenerjev Slovenije, velik prispevek Elsnerja k razvoju slovenskega nogometa pa je že uvodu izpostavil tudi generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije Tone jagodic.