Kot še doda vir, je notranja revizija pokazala, da je tako ''izginila ogromna količina lesa'', nato pa je bilo prvotno uradno poročilo popravljeno in uprava, sledeč viru ''zadevo sedaj poskuša prikriti.''

Požar: ''Če je to res, bo nekdo letel''

Predsednik nadzornega sveta Luke Koper, Janez Požar se je na trditve omenjenega vira odzval z ostrimi besedami: ''Res se zdi, da so na tem terminalu neke nepravilnosti. Zato sem dal revizijski komisiji nadzornega sveta (NS) nalogo, naj v dveh tednih zadevo preveri. Če se bodo sumi potrdili, bo nekdo letel.” Kot še doda omenjeni portal, je vredno omeniti tudi, da Luka Koper skladiščenja lesa sploh ne zaračunava in s tem na leto izgubi kar dva milijona evrov zaslužka.

Neuradno: Krivdna razrešitev Jamnika?

Problematike ''izginjajočega'' lesa na včerajšni seji ni omenil nihče od nadzornega sveta. Tomaž Martin Jamnik, letos odgovorni za lesni terminal, problematike ni želel komentirati.

Kot pa, sicer neuradno poroča portal, naj bi se že pripravljali dokumenti za Jamnikovo krivdno razrešitev, slednja bi ga sicer ''rešila'' preverjanja na sodišču. Pritisk na svojih plečih pa naj bi občutil tudipredsednik uprave Gregor Veselko, saj naj bi, tako portal, za popravke notranjega revizijskega poročila vedel, a ni ukrepal. Notranja revizija je namreč podrejena neposredno njemu.

Iz Luke medtem sporočajo, da je ''poročilo revizije štiričlanska uprava obravnavala avgusta in ga soglasno sprejela. Odločno zanikamo prirejanje njenih ugotovitev.''