Madunić je tudi pojasnil, da so Marinca danes zaslišali v uradu za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok). O podrobnostih ni želel govoriti, povedal pa je, da so njegovega klienta in še nekatere osebe prijeli zaradi domnevne korupcije v Podravki.

Odvetnik Ivica Mazalin je potrdil, da so prijeli tudi bivšega člana uprave Podravke Sašo Romca, ki so ga tudi že zaslišali v Uskoku.

Hrvaški mediji neuradno poročajo, da sta Marinac in Romac prejela 17 milijonov kun (2,3 milijona evrov) s strani lastnika podjetja Fima skupina Milana Horvata iz Varaždina. Fima skupina se je medtem preimenovala v Pluris.

Jutarnji list na spletni strani poroča, da sta bivša člana uprave Podravke denar prejela prek City Expressa. Marinac in Romac naj bi z omenjeno podkupnino pogojevala nadaljevanje sodelovanja s Horvatovim podjetjem.

Neuradno naj bi policija prijela tudi Horvata, ki je skupaj z Marincem ter z bivšim podpredsednikom hrvaške vlade Damirjem Polančecom obtožen poskusa nezakonitega prevzema Podravke. V primeru, znanem kot "afera Spice", naj bi oškodovali koprivniško družbo za 400 milijonov kun (54 milijonov evrov).

Na Uskoku in policiji niso želeli potrditi niti zanikati medijskih poročanj.

Marinac je prestal nekaj mesecev v priporu med preiskavo v aferi Spice, letos pomladi pa so ga oprostili obtožb za zlorabo položaja in pooblastil v primeru posojil in stečaja tovarne obutev Sloga iz Koprivnice.

Zagrebško sodišče je v sredo dva bivša člana uprave Podravke Zdravka Šestaka in Darka Korošca obsodilo na 20 mesecev zapora zaradi prejemanja podkupnin s strani podjetja PNP Commerce. Lastnik omenjenega podjetja Nevio Prlog pa je bil obsojen na leto dni zapora.