Za vrnitev med elito za naslednje prvenstvo, ki bo čez dve leti, bodo imeli varovanci selektorja Bojana Raka priložnost že v evropski ligi, v kateri se bodo merile reprezentance, ki so v Gdansku uvrščene od 11. do 16. mesta, in dve najboljši ekipi iz druge kakovostne divizije.

"Vsekakor je Belorusija boljši nasprotnik. Niti si ne znam razlagati, kako so se sploh znašli v naši skupini, saj sodijo više. Skušali smo pripraviti presenečenje, ko smo Bojana Tokiča že v prvem dvoboju postavili na Vladimirja Samsonova. A je slednji pokazal, da je mojster takrat, ko je to najbolj pomembno. Brez dvoma pa ne razumem odločitev, ki jih sprejema vodstvo evropske zveze, da se kar šesterica seli v drugoligaško konkurenco in ob tem se prav nikogar nič ne vpraša," je po dvoboju povedal članski selektor Bojan Rak.

V uvodnem nizu uvodnega dvoboja se je Bojan Tokič trikratnemu evropskemu prvaku dobro upiral, a vseeno tesno izgubil. V preostalih dveh nizih pa je imel beloruski veteran lažje delo, čeprav Novogoričan ni imel občutka, da bi ga lahko na hitro pometel od mize: "Dajal mi je občutek, da z njim lahko igram. Toda ko se je dvoboj lomil, ko so bile na sporedu odločilne točke, ni zatajil. Prav to pa loči dobrega igralca od povprečnega. Razočarani smo, nismo izpolnili cilja, nismo obstali v ligi, a to ni ne vem kako nepričakovano. Če bi nam kdo pred začetkom ponudil 11. ali 12. mesto, bi ga z veseljem sprejeli. Smo pa kar jezni na vodstvo Evropske namiznoteniške zveze, ki je spremenila način tekmovanja, nič drugačna ni niti svetovna zveza. V obeh sedijo ljudje, ki se nikoli niso ukvarjali s športom, zdaj pa krojijo našo usodo, ne da bi prisluhnili našim željam."

Slovenska dekleta so v boju za 25. mesto zabeležila drugo zmago, po Švici je padla še Norveška, tudi tokrat brez velikih težav. V svoji prvi tekmi na prvenstvu je bila brez izgubljenega niza uspešna Nina Pavlin. Slovenke so brez težav v večernem dvoboju premagale tudi Valižanke.