Prvemu možu nogometnega kluba iz Sao Paula se je zamisel porodila, potem ko je uspel prepričati legendarnega Peleja, da z njimi odpotuje v deželo vzhajajočega sonca. Ribeirovo namero tako ni težko razbrati, predsednik namreč želi, da se na igrišču na nasprotnih straneh srečata za mnoge dva največja mojstra okroglega usnja, Pele in Maradona.

"Le zakaj ne bi mogel Maradona zaigrati za Barcelono? S Pelejem, Maradono, Messijem in Neymarjem bi bil to največji spektakel na planetu,“ je svoje velikopotezne načrte za radijsko postajo Jovem Pan razkril Santosov predsednik.

"Jasno je, da Pele s svojimi 71 leti ne bi mogel več igrati na svetovnem prvenstvu. Želim si, da na Japonskem na eni izmed tekem povedemo s 3:0, nato pa Peleja za kakšno minuto pošljem v igro,“ je še povedal Ribeiro

Pri Barceloni, za katero je Maradona, ki danes opravlja trenersko funkcijo, igral med leti 1982 in 1984, domislice Santosovega predsednika zaenkrat še niso komentirali.

Svetovno klubsko prvenstvo se bo sicer odvijalo med 8. in 18. decembrom, na njem pa bo nastopilo šest celinskih prvakov in najboljše japonsko moštvo.