Za izbrance Bojana Raka, ki je v ekipo uvrstil Bojan Tokiča, Saša Lasana, Mitjo Horvata in Jana Žibrata, so bili pretrd oreh tudi Portugalci, s čimer so Slovenci izpolnili le enega od dveh ciljev. Natančneje, izpolnil ga je Tokič, za katerega je bilo že pred prvenstvom jasno, da bo nosil večino bremena, saj je premagal tako klubskega soigralca pri Saarbrücknu Joaa Monteira kot Tiaga Apolonoio, a njegovi dobri predstavi nista dopolnila Saš Lasa in Jan Žibrat, ki proti tekmecema nista osvojila niti niza. V dvoboju proti Češki pa Tokič sploh ni nastopil, saj selektor Bojan Rak ni videl preveliko možnosti za uspeh.

»Položaj je tak, kot je. Naše prvenstvo se začne šele v tekmah v boju za obstanek v elitni skupini. Zelo sem zadovoljen s svojima predstavama, imel sem precej boljšo dnevno formo kot na začetku prvenstva. Premagati dva igralca, ki sta na moji ravni ali celo boljša, je lep uspeh. Še posebej mi veliko pomeni zmaga proti Apolonii, saj mi ta tekmec ne ustreza, s tem pa sem prekinil niz petih zaporednih porazov v medsebojnih dvobojih z njim,« je po zmagi dejal Bojan Tokič.

Dekleta pa so v drugi kakovostni skupini prvenstvo prav tako začela z dvema porazoma. Najprej so bile s 3:2 boljše Francozinje, še bolj prepričljivo pa so jih s 3:1 premagale tudi Portugalke. V boju proti Francozinjam sta točki za izbranke Vesne Ojsteršek prispevali Manca Fajmut in Martina Pohar, brez pozitivnega učinka je ostala Jana Tomazini. Primorka je igrala odločilno tekmo proti kitajski Francozinji Xuian Yi Fang, a bila povsem brez možnosti. Proti Portugalkam je edino točko za Slovenijo osvojila Martina Pohar. Slovenke zdaj višje od 25. mesta ne morejo in ne bodo izpolnile zastavljenega cilja.