O izenačenosti v slovenski reprezentanci govorijo tudi rezultati preostalih treh telovadk, saj za potnicama na predolimpijski turnir niso zaostale veliko; tik za Šajnovo je kvalifikacije končala Teja Belak (48,432 točke), tudi Fiona Novak (48,066) in Ivana Kamnikar (47,565) sta bili zelo blizu. A selektor Andrej Mavrič je že pred prvenstvom pojasnil, da bosta januarja prihodnje leto na predolimpijskem turnirju v Londonu nastopili tisti dve slovenski telovadki, ki se bosta najbolje izkazali na tem prvenstvu.
Golobova je vse štiri sestave opravila solidno, najvišjo oceno je dobila na preskoku (13,066), kjer so ocene višje, dobro pa je opravila tudi sestavo na parterju (12,500), medtem ko je Šajnova zelo dobro naredila vajo na gredi (13,500). Zato pa je za nastop na dvovišinski bradlji prejela zgolj 10,600 točke, pa tudi na parterju (11,033) ji ni šlo vse po načrtih.

Pot na olimpijado so si med 24 reprezentacami zagotovile Američanke, branilke naslova svetovnih prvakinj Rusinje, olimpijske prvakinje Kitajke, Romunke, Japonke, Avstralke, Nemke in Britanke. Slovenske telovadke so zasedle 23. mesto.